Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu vs. Windows Vista  (Přečteno 28497 krát)

Luban

• Závislák
Re: Ubuntu vs. Windows Vista
« Odpověď #100 kdy: 11 Prosince 2008, 22:53:53 »
Ntz, kdybys pořídil apple, dáš tam linux nebo necháš OS X?

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #101 kdy: 11 Prosince 2008, 22:56:57 »
Ntz, kdybys pořídil apple, dáš tam linux nebo necháš OS X?
.. co to je za otazku? skutecne nevim co bych delal, kdybych si nechal zvetsit pana klobouka ;) ..

Luban

• Závislák
« Odpověď #102 kdy: 11 Prosince 2008, 23:46:59 »
No ptal jsem proto, že jsi zvažoval nákup apple a neuvažuješ o změně os.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #103 kdy: 12 Prosince 2008, 00:11:40 »
No ptal jsem proto, že jsi zvažoval nákup apple a neuvažuješ o změně os.
..aha .. jj. obcas byvam nastvany na to, ze celej oss steji za starou belu a to potom zvazuju nakup vseho moznyho..

Pavel Půlpán

« Odpověď #104 kdy: 12 Prosince 2008, 09:07:37 »
... obcas byvam nastvany na to, ze celej oss steji za starou belu ...

[rejp]Ti včera něco chcíplo?[/rejp] 8)

Nj, máš používat MSWS03, jako já. Díky bohu, že nejsem adminem, zatím. Kdyby někdo věděl o adekvátní náhradě za Money S3, která by valila aj na Linuxu, dejte vědět... ;)
No alespoň už přišlo rozhodnutí, že bude v příštím roce potřeba překopat mailserver a nebude to ten od Microsoftu. Firmy hold začínaj šetřit... 8)
« Poslední změna: 12 Prosince 2008, 09:18:48 od Pavel Půlpán »

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #105 kdy: 12 Prosince 2008, 09:25:45 »
nic nefunguje .. celej oss stoji za kulovy !! a to ani nemam ubuntu :D

zonaA

• Host
« Odpověď #106 kdy: 12 Prosince 2008, 18:55:30 »
O vyzkoušení neuvažuji:
1. současný systém mi vyhovuje na 100% → nemám důvod měnit
2. nevyhovoval mi Windows XP a to hlavně kvůli filosofii a přístupu k uživateli → silně pochybuji, že se toto změnilo
3. hnusí se mi praktiky Microsoftu (hlavně pana Ballmera) → nehodlám je nijak podporovat
4. jsem student → absolutně nemám šanci sehnat peníze a i kdybych je měl, měl bych pro ně rozumnější využití
5. s mým hardware (CPU 1,7 GHz, 378 MB RAM) nemám šanci

Souhlas až na to , že Ballmerovy praktiky může mít potencionálně každý kdo mám neomezenou moc. A není to o  charakteru, peníze a moc kazí lidi.

nezik

• Stálý člen
  • **
    • Chalupa Himmelreich
« Odpověď #107 kdy: 12 Prosince 2008, 19:38:47 »
To nevadí, dem flejmovat... ;D

to mě baví :D k+
Ubuntu 16.04
Kdesu není první slovo Hanáckeho opilce po probuzení, ale příkaz systému.
Ubuntu - nejlepší pařba od Diabla II. ;D

Old Shatterhand

• Návštěvník
« Odpověď #108 kdy: 12 Prosince 2008, 19:59:58 »
nahodou Vista ide dobre. kamošovi sa nigdi nezasekla ešte. Ale kúpiť si ju nebudem. Račej mam Ubuntu to je za darmo.  ;D

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #109 kdy: 12 Prosince 2008, 20:41:16 »
Old shatterhand : sakra já si myslel, že po tom co si obdržel kritiku v tvé pro mě legendární "Otázce", se zbalíš a přejdeš na widle :D
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #110 kdy: 12 Prosince 2008, 20:54:01 »
nahodou Vista ide dobre. kamošovi sa nigdi nezasekla ešte.

este by si mohol napisat aku ma kamos masinu :)
Vista vie ist dobre, ale treba na to viac RAMky a dobry procesor.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #111 kdy: 12 Prosince 2008, 21:11:28 »
nahodou Vista ide dobre. kamošovi sa nigdi nezasekla ešte.

este by si mohol napisat aku ma kamos masinu :)
Vista vie ist dobre, ale treba na to viac RAMky a dobry procesor.

prej vic :D Vista sezere plnou zadnici RAMek... To je my vyvolení si můžeme dovolit dokonalý systém při 1GB RAM :D i když widláci oponují, že další 2 GB co vista potřebuje nestojí tolik, ale pro mě těch 500 za který pořídím slušný DDR II RAMky se stále rovná 2 gramům, což je velký oponent :D
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

xfce

• Návštěvník
« Odpověď #112 kdy: 12 Prosince 2008, 23:02:55 »
i když widláci oponují, že další 2 GB co vista potřebuje nestojí tolik, ale pro mě těch 500 za který pořídím slušný DDR II RAMky se stále rovná 2 gramům, což je velký oponent :D
No třeba já si žádný paměti navíc nepořídím, protože DDR I 500+MHz se už neseženou, takže dokud pojede počítač (a jede perfektně, takže asi ještě dlouho), mám smůlu  :( Což mě dost omezuje kvůli virtualizaci.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #113 kdy: 12 Prosince 2008, 23:08:45 »
to by ses divil. s premetem jsme to tedka resili a daji se sehnat. jen je jich min a jdou drahy .... http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Opera%C4%8Dn%C3%AD+pam%C4%9Bti%5CDDR+%28Notebook%29 - Nb nebo http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Opera%C4%8Dn%C3%AD+pam%C4%9Bti%5CDDR - pc, nwm co máš.

xfce

• Návštěvník
« Odpověď #114 kdy: 13 Prosince 2008, 02:08:25 »
stolní PC
Je jich míň? 500MHz je tam jediná a jen 512MB. Údajně když použiji 4 sloty, tak nepojede dual channel (nF4 Ultra-D) a místo mých zhruba 550MHz pojedu na 333.. takže to ne, musel bych teda koupit 2x1GB a ta tam není žádná. A kdyby byla, tak jsem myslel, že je snad jasné, že nekoupím 2GB ram v ceně celých nových střev počítače s 4GB ram na DDR II  :) Takže opravdu smůla a ten počítač musí na tom 1GB dožít.

umiyaki

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #115 kdy: 13 Prosince 2008, 07:13:49 »
stolní PC
Je jich míň? 500MHz je tam jediná a jen 512MB. Údajně když použiji 4 sloty, tak nepojede dual channel (nF4 Ultra-D) a místo mých zhruba 550MHz pojedu na 333.. takže to ne, musel bych teda koupit 2x1GB a ta tam není žádná. A kdyby byla, tak jsem myslel, že je snad jasné, že nekoupím 2GB ram v ceně celých nových střev počítače s 4GB ram na DDR II  :) Takže opravdu smůla a ten počítač musí na tom 1GB dožít.

No, já jsem si na jaře koupil druhou gigovou ramku do notebooku v domnění, že to povalí rychleji. S ohledem na to, že ten "prokletý" linux není schopen zaplnit ani tu první, asi nakonec přejdu na visty  ;)

No, možná bych mohl vytvořit nějakou/pár virtuálních instalací a alespoň tak sledovat, jak se ta druhá potvora probere z kómatu... :-)

"Prvním stupněm debility je pocit geniality."
Notebook HP 530 - Ubuntu 10.04; PC P4 2.8GHz - Ubuntu 10.04

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #116 kdy: 13 Prosince 2008, 08:56:12 »

No třeba já si žádný paměti navíc nepořídím, protože DDR I 500+MHz se už neseženou, takže dokud pojede počítač (a jede perfektně, takže asi ještě dlouho), mám smůlu  :( Což mě dost omezuje kvůli virtualizaci.

Na francouzskym e-bay je jich hromada - pocitam, ze i na ceskym aukru neco sezenes..A neni to vubec drahy - 1Go zhruba od14 do 20euro
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

xfce

• Návštěvník
« Odpověď #117 kdy: 13 Prosince 2008, 11:51:24 »
2umiyaki: v práci mám XP a na 1GB běží perfektně, Linux na 1GB taky, ale právě proto, že v práci Linux nemám, pouštím si ho na některé věci ve VirtualBoxu - ale to pak nejedou dobře ani XP ani ten Linux - kromě tohodle případu a práce s větší grafikou je víc než 1GB pro tyhle 2 OS v podstatě zbytečných.

2hase: díky, na nějaké inzeráty už jsem koukal, ale do pracovního PC bych radši věci se zárukou, tam nemám čas na výzkumy proč co padá - časem bude nové PC, snad  :)

Teda jsme už dost offtopic, takže něco k tématu: Visty jsem párkrát zkoušel u známých a kromě mnohem větších nároků na HW, otravných kontrol každého kliknutí, jestli jsem kliknul legální rychlostí a správně licencovaný pixel atd jsem neviděl nic, proč bych to měl chtít. XP naproti tomu považuji za opravdu dobrý OS, jedu na něm 7 let, pořád dobře slouží a ještě asi nějaký rok bude (neznám jiný, který by v dnešní době v podstatě beze změny vydržel tak dlouho). Vista má proti Ubuntu alespoň v mém okolí výhodu ve vzhledu - technicky to moc mých známých neřeší, protože do toho jednoduše nevidí, takže posuzují hlavně podle toho vzhledu.

xsigik

• Návštěvník
« Odpověď #118 kdy: 13 Prosince 2008, 12:45:39 »
No, bratránek má na noťasu Vistu a zjistil jsem, že ten panel s ukazatelem vytížení, měnícíma se fotkama a kalendářek vytěžuje 50% CPU a to se na tom kompu nic nedělalo. Docela sem čuměl.

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #119 kdy: 13 Prosince 2008, 15:15:34 »
No, bratránek má na noťasu Vistu a zjistil jsem, že ten panel s ukazatelem vytížení, měnícíma se fotkama a kalendářek vytěžuje 50% CPU a to se na tom kompu nic nedělalo. Docela sem čuměl.

To myslíš ten Sidebar napravo na ploše, který se skládá z widgetů? Ten je především úplně na pytel. Doteď jsem nepochopil k čemu jsou tyto věci na ploše. Většinou to je skryté pod okny a než se k tomu člověk proklikne, tak už je skoro stejně těžké spustit nějakou aplikaci. Pokud chci mít o něčem přehled, dávám si to na panel.

xsigik

• Návštěvník
« Odpověď #120 kdy: 13 Prosince 2008, 15:47:11 »
To myslíš ten Sidebar napravo na ploše, který se skládá z widgetů? Ten je především úplně na pytel. Doteď jsem nepochopil k čemu jsou tyto věci na ploše. Většinou to je skryté pod okny a než se k tomu člověk proklikne, tak už je skoro stejně těžké spustit nějakou aplikaci. Pokud chci mít o něčem přehled, dávám si to na panel.
jj, to je vono... no podle mě je to taky naprd, zabírá to místo a fakt si nedokážu představit že bych se třeba z nudy koukal jak se mi tam mění miniobrázky :D Za 50% CPU, no neber to.

soudruh

• Aktivní člen
  • *
  • Na Linuxu se stále učím...
« Odpověď #121 kdy: 13 Prosince 2008, 16:04:05 »
Zkoušel jsem na desktopu používat cca 2 měsíce... pak jsem se vrátil k osvědčeným XP a po Vistě se mi už ani XP nelíbili a skončil jsem u Ubuntu, které umí víc funkcí než Vista, je rychlejší a stabilnější!

Rozhodl jsem se nainstalvat si na notebook Vista + Ubuntu, ale ve Vistě nešla po instalaci ani DVD mechanika z které jsem instaloval síť... po nainstalování ovladů na vše ( lan, wifi, grafika, klávesnice, zvuk...) mi stále WiFi nešla tak dnes již je na jednom oddílu Ubuntu, na původně Vistáckém je Kubuntu a třetí je /home...

Vista? Ani zadarmo!
Xubuntu 12.10@fermium; Ubuntu 12.04@mandelevium; Android 2.3.3@nobellum; Ubuntu 9.04@lawrencium; FreeNAS@rutherfordium; Xubuntu 12.04@dubnium

Jurkax

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu 11.10 / Gnome-shell
« Odpověď #122 kdy: 13 Prosince 2008, 22:59:18 »
Citace: Jony
jehoVista je "SUPER"...

Nyní mám XP už jen kvůli střižně (AP, Liquid) nicméně jsem samozřejmě chtěl zkusil. co ten nový MS OS umí.
3D aero není zrovna, to, co bych nejvíce potřeboval (v linuxu používám std GNOME =) )
Pominu-li,  kolik "žerou" různé "systémové služby"... neustálé stupidní dotazy... způsob "maškarády" jsem jaksi nestrávil (možná jsem jenom nepochopil, co tím "malý měkký" chtěl říci...  nejvíce mě však zděsilo, že jehoVista MRVÍ=KRYPLÍ=K*RVÍ *.avi-čka!!! ... asi nenásilná forma donucení BFU přejít na WMV (když to avi je tak problematické, neboť až tak nepodporuje DRM "sajrajt") Dokonce se tato "vlastnost" dostala i do finální verze (rozuměj placené betaverze =) ), takže střihové systémy, které pro práci s avi používají standardní MS .dll mají smůlu...

... MSO 2007.... jen tak dál... BRAVO... jen ať si tím "překopaným menu" znechutí i ortodoxní ouřady ve státní správě...
To prznění aviček ve Vistách bude zřejmě tím, že Vista mají hlavně chránit zisky hollywoodských oligarchů. A pirátské kopie jsou uloženy v souboru.avi . Vista budou tímto způsobem bojovat proti pirátům. Spíš to ale odradí uživatele a zřejmě budou zůstávat na iXPéčkach či přecházet na unixy. Pokud s touto politikou Mrkvosoft nepřestane, mohl by na to dojet.

To že Vista mrví avička je absolutní nesmysl - mám dualboot Vista/Ubuntu, tak to vím... Jinak souhlas s tím, že Vista sucks!
Ubuntu 11.10 32bit NTB HP Pavilion dv6319 (CoreDuo @1,73GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, GeForce Go 7400)

umiyaki

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #123 kdy: 14 Prosince 2008, 11:48:11 »
jj, to je vono... no podle mě je to taky naprd, zabírá to místo a fakt si nedokážu představit že bych se třeba z nudy koukal jak se mi tam mění miniobrázky :D Za 50% CPU, no neber to.

... asi to má být pro wide screen zobrazovadla. Každopádně plocha je pro mě místo pouze  pro wallpaper a dočasné uložiště stažených souborů. Jinak na ni nemám nic a je pro mě dost otravné se k ní přes všechna ta okna prokousávat. Tlačítko na panelu nepoužívám vůbec ...
"Prvním stupněm debility je pocit geniality."
Notebook HP 530 - Ubuntu 10.04; PC P4 2.8GHz - Ubuntu 10.04

Nemo7

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #124 kdy: 14 Prosince 2008, 18:51:18 »
To že Vista mrví avička je absolutní nesmysl - mám dualboot Vista/Ubuntu, tak to vím... Jinak souhlas s tím, že Vista sucks!

Opravdu mrvila, je to ale trochu zpátky : článek z 28. února 2007
Windows Vista mají problém s ukládáním AVI
Samozřejmě nám to nedalo a sami jsme se rozhodli ověřit existenci tohoto problému ve finálních Windows Vista Ultimate x86 (konkrétně šlo o build 6000). Pro ukládání .avi souboru jsme použili zcela náhodně vybraný program All Video Converter 3.8 v Trial verzi (proto ty vodoznaky v obraze). Dané zdrojové video s přírodovědcem Dr. Radkem Zelenkou (pracujícím momentálně „kdesi daleko“ v utajení, to jen tak naokraj :-) bylo prohnáno stejným postupem rekomprese videa jak ve zmiňovaných finálních Windows Vista, tak běžných Windows XP SP2. Video z Visty je chybně posunuto přesně dle očekávání, navíc je poškozena i zvuková stopa, ve které to poměrně nehezky prská.

http://www.cdr.cz/a/20686
« Poslední změna: 14 Prosince 2008, 18:53:01 od Nemo7 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.