Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace SW v Ubuntu bez připojení k internetu  (Přečteno 3846 krát)

deiksac

• Návštěvník
    • http://www.symbioza.org
instalace SW v Ubuntu bez připojení k internetu
« kdy: 28 Srpna 2007, 10:30:46 »
včera jsem si nainstaloval Ubuntu a je to fakt příjemnej OS, ale nechápu jednu věc - stáhnul jsem si xmms (xmms_1.2.10+cvs20050809-4ubuntu5.1_i386.deb) a chtěl ho nainstalovat, nicméně instalační manažer mi ohlásí dependency not satisfied - libglib1.2 přitom v Synaptic vidím, že v systému je aktivní ještě novější verze této knihovny, co proboha s tím? logický mi to nepřipadá

qUAKER

• Host
« Odpověď #1 kdy: 28 Srpna 2007, 10:37:15 »
libglib1.2 se jmenuje balík.1.2 není jeho verze..může být třeba libglib1.3 a je to zase něco trochu jiného..verze je napsaná ve sloupci vedle. offline instalace..stáhni si program APTonCD, nabootuj do live v pc s internetem a v tom nainstaluj ten aptoncd..pak si pomocí toho vytvoř vlastní zdroj a vypal na cd. pak na pc bez internetu spusť zdroje softwaru,přidej cdrom a aktualizuj zdroje..a pak už se bude instalovat z cd.

deiksac

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Srpna 2007, 10:45:07 »
uff, tak takovouhle legraci jsem si teda s linuxem nepředstavoval; tak nějak jsem předpokládal, že prostě stáhnu balík a šup, jede

existuje tedy nějaký média přehrávač, který v podobě balíku stáhnu a který bude bez dalších okolků fungovat pod 7.04?

qUAKER

• Host
« Odpověď #3 kdy: 28 Srpna 2007, 10:50:29 »
každý balík má nějaké závislé balíky. takže první nainstalovat závislosti, a pak program; ale fungující programy bez instalace závislostí jsou na www.getdeb.net , tam snad něco najdeš. (je tam toho dost)

deiksac

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 28 Srpna 2007, 11:01:11 »
díky, něco se tam zdá se najít dá, tak zítra poreferuju nebo si postěžuju znova :-)

qUAKER

• Host
« Odpověď #5 kdy: 28 Srpna 2007, 11:03:06 »
:) instalace některých programů bez internetu je horor..třeba já - něco si stáhnu, chci nainstalovat, nesplněné závislosti. Stahuju závislosti, některé mají další závislosti. A pak už to funguje.. chtěl jsem si udělat offline repozitáře ale nemám tak rychlý net na stahování 30ti GB.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #6 kdy: 28 Srpna 2007, 18:26:15 »
Pokud jste někdo z Prahy, tak dám DVD plné balíků, vč. závislostí k okopírování. Je tam většina (cca 95%) potřebných programů a aktualizací! Email viz email ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

qUAKER

• Host
« Odpověď #7 kdy: 28 Srpna 2007, 19:23:00 »
to marp: ja nejsem z prahy, pls, posli mi jej :) moc jej potrebuju..

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #8 kdy: 28 Srpna 2007, 20:32:28 »
Nemám na svém ntb vypalovačku, takže nemůžu dělat kopie :( napiš na ubuntu.kayle.sk Standovi a on ti DVD pošle jako mě!
Dávám nabídku pouze pro "pražáky", kteří si DVD zkopírují sami... Manufakturně to dělat nebudu - není čas :(
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

qUAKER

• Host
« Odpověď #9 kdy: 28 Srpna 2007, 22:57:36 »
ktery jsou tam soucasti? Potrebuju hlavne main a universe.. a edgy by nebyl ze? Kdyby nebyl edgy, musel bych provest upgrade..

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #10 kdy: 29 Srpna 2007, 06:10:32 »
Jsou tam určitě main i universe i multiverse - ale pouze feisty!
Marek *Marp* Pszczolka

qUAKER

• Host
« Odpověď #11 kdy: 29 Srpna 2007, 10:07:25 »
skoda :( a myslis, ze se z toho DVD repa da upgradovat?

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #12 kdy: 29 Srpna 2007, 10:09:46 »
To se nedá - upgradovat musíš buď přes internet nebo novou instalací (orig. CD s 7.04 mám).
Marek *Marp* Pszczolka

qUAKER

• Host
« Odpověď #13 kdy: 29 Srpna 2007, 10:24:08 »
jak to? myslim pridat cdrom do zdroju a apt-get dist-upgrade..znovu instalaci rozhodne nechci, nechci prijit o vsecky programy pracovni prostredi atd. kvuli tomu mymu livku..

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #14 kdy: 29 Srpna 2007, 11:14:32 »
Tak upgrade pomocí livka jsem ještě nezkoušel...Snad na ten tvůj dotaz odpoví ještě někdo zkušenější ;)
Marek *Marp* Pszczolka

deiksac

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 29 Srpna 2007, 11:16:04 »
heh tak nakonec z toho getdeb.net prošlo bez závislostí pouze brasero a ještě něco, nicméně když jsem chtěl dát instalaci, systém rázem přestal uznávat heslo, se kterým se do něj kamarád půl hodiny předtím přihlásil; tak třeba bude dneska milejší; je nějaký default rootovo heslo nebo má pro začátek root heslo, jako první vytvořený uživatel?

nicméně docela mě linux zaujal a chytají mě roupy nahodit si ho tu doma na záložní ntb, akorát asi bude nejlepší naše korporátní verze vzhledem k tomu, že tam už bude dopředu vyřešen přístup do firemní vpn

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #16 kdy: 29 Srpna 2007, 11:23:32 »
Root heslo je v Ubuntu defaultně vypnuté - pro administraci se používá "sudo" a heslo uživatele. Je to z bezpečnostních důvodů a je to tak správně, viz http://wiki.ubuntu.cz/Root_sudo
Marek *Marp* Pszczolka

qUAKER

• Host
« Odpověď #17 kdy: 29 Srpna 2007, 11:25:46 »
nemyslim upgrade pomoci livka, ja tvorim livko a nechci prijit o to co jsem uz vytvoril.

qUAKER

• Host
« Odpověď #18 kdy: 30 Srpna 2007, 13:38:29 »
to marp: tak dobry, DVD repository uz nepotrebuju :) mam konecne na linuxu net :)

deiksac

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 30 Srpna 2007, 23:34:11 »
taky jsem se pripojil a vse docela funguje

qUAKER

• Host
« Odpověď #20 kdy: 31 Srpna 2007, 09:24:52 »
s pripojenim je to v pohode :) vsecko jsem nainstaloval jednim prikazem :)

nodrive

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 02 Září 2007, 13:07:05 »
Citace: deiksac
uff, tak takovouhle legraci jsem si teda s linuxem nepředstavoval; tak nějak jsem předpokládal, že prostě stáhnu balík a šup, jede

existuje tedy nějaký média přehrávač, který v podobě balíku stáhnu a který bude bez dalších okolků fungovat pod 7.04?
Jestli hledáte něco podobné XMMS, zkuste Audacious.
Alternativy hledejte třeba tady nebo tady.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.