Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmenšení prvků na ploše (simulace vyššího rozlišení)  (Přečteno 2659 krát)

Lukee

• Aktivní člen
  • *
Mám starší notebook, maximální rozlišení displeje je 1024x768. Mám Gnome. Problém je, že všechno na tomhle displeji je moc velké. Už jsem zmenšil písmo, i ikony na ploše, taky ikony na lištách v Gnome, ale lišty a ikony v Mozilla F jsou přímo obrovské, to samé OpenOffice a ve všech dalších programech. Potřeboval bych zmenšit všechno komplet, aby to simulovalo vyšší rozlišení (mám písmo osmičku a čitelné to je v pohodě...). Dá se to nějak udělat v Gnome?

(p.s.: tady to řešili taky: http://gnomesupport.org/forums/viewtopic.php?t=9998&highlight=low+resolution - nedošli ale v zásadě k ničemu)

(p.p.s.: Co už se podařilo: 1) zmenšit písmo všude možně, 2) zmenšit ikony na ploše, 3) zmenšit prostor, který zabírají okraje okýnek - theme "Mlha" - co ještě nemám: 1) zmenšení veškerých ikonek, včetně těch v Mozille, OpenOffiu a dalších programech a lišt, na kterých jsou)
« Poslední změna: 07 Března 2009, 13:53:38 od Lukee »

menganito

• Závislák
Re: Zmenšení prvků na ploše (simulace vyššího rozlišení)
« Odpověď #1 kdy: 07 Března 2009, 18:56:45 »
Ja osobne som si z dôvodu šetrenia miestom vypol tie ikony úplne, mám tam miesto nich len text. Vo Firefoxe, v OpenOffice, všade.
Nastavuje sa to asi tam, kde aj téma správcu okien.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.