Zdravím,
právě jsem si pořídil grafickou kartu viz. nadpis (čip ATI Radeon HD 4350, jádro RV710) a zdá se, že jsem si docela naběhl. Idea byla zvýšit rozlišení a výkon v pár 3D hrách, které mám nainstalované pro děti (předtím jsem měl jen integrovanou grafiku), ale dopadl jsem jak sedláci u Chlumce - moje Ubuntu 8.04 jak se zdá kartu vůbec nerozezná. Celé odpoledne jsem brouzdal po netu a zdá se, že mám opravdu problém. Zkusil jsem i Live CD 8.10, ale stav je stejný jako u 8.04.
Pro upřesnění - při prvním nabootování po instalaci karty do počítače mi naběhl nějaký nouzový režim 800x600, kde jsem musel ručně identifikovat monitor a ovladač grafiky, ale na výsledku po nabootování se to nijak neprojevilo. Režim po nabootování byl taky 800x600 a až po rebootu se bez mých dalších zásahů změnil zpátky na správných 1208x1024. Ze správce ovladačů hardware prostě fglrx zmizel, takže ho jaksi nemůžu povolit. Pak jsem ještě zkoušel nahradit fglrx pomocí fglrx-envy (z repozitářů), ale výsledek žádný. Chci se zeptat, jestli existuje někdo, komu tahle karta pod Linuxem běhá a poradil by mi, jak toho dosáhl. Nejsem takový borec, abych to rozchodil sám.
Různé návody na Ubuntu fórech jsem prošel, ale pokud jsem to dobře pochopil, jde vždycky o to, jak správně nainstalovat fglrx. S tím, že to nainstalované máte a jaksi to nefunguje se moc nepočítá.
Díky předem za jakýkoliv tip.