Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zapnuty compiz - problikavani  (Přečteno 1513 krát)

D-Fox

• Návštěvník
Zapnuty compiz - problikavani
« kdy: 02 Února 2009, 19:18:56 »
Mam mensi problem s compiz. tehnle tyden jsem si 2x reinstaloval ubuntu a po kazde jse mi nejak pokazil comipz (tedy aspon myslim jestli to je compizem)

Pokud mam compiz vypli(v System->Preferences->Apearence->Visual Effects na None) a spustim glxgears tak vse beha v pohode. (1000-1050 FPS)

#glxinfo | grep direct
mi vypise: direct rendering: Yes

pokud zapnu v ubuntu efekty na normal tak me glxgears problikava  a dosahuji jen 850 FPS.

glxinfo | grep rendering
vypise: direct rendering: No (LIBGL_ALWAYS_INDIRECT set)

Divne je ze ale drive mi to fungovalo jak ma (i s efektama na normal stale 1000-1050) a z niceho nic to zacne blbnout. Spominam si ze poprve se mi to stalo pote co jsem si nainstaloval virtualbox a chvily ho pouzival. A dnes se mi to same stalo kdyz jsem spustil hru pres dosbox. Pripominam ze jsem se za celou dobu nepokousel si nejak compiz prizspusovat a zapinat si nejake dodatecne efekty.

Zkousel jsem preinstalovat cely compiz a compiz-gnome ale to nepomohlo.
Nevite v cem by mohl byt problem?

Mam Gma950 - Ubuntu 8.10

D-Fox

• Návštěvník
Re: Zapnuty compiz - problikavani
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2009, 19:49:36 »
Tak jsem nasel neco co pomohlo: musel jsem prepnout do jineho (textoveho) terminalu. A zadat prikaz:
#rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity

nyni mi i ze zapnutym compizem neproblikava glxgears
a glxinfo | grep direct
vypise uspesne direct rendering: Yes

Nevim teda v cem mohla nastat chyba.. asi to bude jen nejaka prkotina v osobnim nastaveni ubuntu.. Nevite nekdo jak by to slo pro priste vyresit nejak mene drasticky nez smazanim tech konfiguracnich souboru? Dekuju

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.