Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozlisenie monitoru  (Přečteno 5101 krát)

kubo56

• Návštěvník
Rozlisenie monitoru
« kdy: 25 Srpna 2008, 19:47:27 »
ahojte

stala sa mi jedna neprijemna vec ... , z nicoho nic mi raz pri starte ubuntu vyskocila tabulka ze ubuntu pojde so slabou grafikou . rozlisenie som mal 800x600 ale moje rozlisenie je 1024x768 /na vacsie sa nastavit nedalo/

tak som si nasiel nejaky navod na wiki o monitoroch a tam bolo pisane ze sa to stava a mam si zvolit monitor z ponukya dat ok a rozlisenie by sa malo upravit

Mam relisys ale taky monitor aky mam ja tam nebol , vyskusal som iny relisys a nasledne po restarte mam 4 obrazovky vedla seba ... jednoducho som zvolil zle rozlisenie a v ubuntu sa skoro vobec neviem pohybovat , max co sa mi podarilo bolo prejst do menu a vybrat tam rozlisenie ( zmenit to je uz nereale lebo tam nic nevidno)

preto prosim o pomoc ako tento problem vyriesit, teda monitor vratit na povodnu hodnotu , pripadne prinajhorsom spravit obnovu systemu  :(

btw v ubuntu som novacik  :)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Rozlisenie monitoru
« Odpověď #1 kdy: 25 Srpna 2008, 20:43:46 »
Pri prihlasovani v grube(zobrazi sa po stlaceni esc pri starte) zvol recovery mode, po zpusteni vyber znovudetekciu gr. karty a monitora a nakoniec pokracuj v bootovani. Pripadne po nabootovani restartuj. Po tomto budes mat grafiku v takom stave ako bola po instalacii.
http://gmage.gigacast.sk/images/unregistered/Nepomenovaný_87db7e7138.jpg
« Poslední změna: 25 Srpna 2008, 20:45:46 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

kubo56

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Srpna 2008, 20:54:26 »
dakujem , velmi si mi pomohol

matesqo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Září 2008, 17:44:53 »
Môžem potvrdiť :) funguje to bolo by to dobre dať na WIKI do možných problémov podľa mňa by to pomohlo dosť ľudom a nájdu to rýchlejšie ako blúdiť po fore :)

af

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 27 Září 2008, 01:01:10 »
Vdaka Tibor, uz som stihol novy install... a zas je vsetko OK...
ak pri dalsom zapnuti nebude, urcite pojdem podla Tvojho navodu.

dakujem este raz

O!M!G

• Návštěvník
  • blee
« Odpověď #5 kdy: 14 Února 2009, 13:59:05 »
ahoj, mam problem... stejny problem, ubuntu se spustilo v rozliseni 800x600 a 1024x768 me nabidka nenabidla (v nastaveni monitoru) takze sem dal nastavit rozliseni 320x240 nebo podobne ptze sem si rekl ze se pak treba zobrazi i 1024x768 :D (byl sem zofaly)...  no a stejny problem... kdyz dam sfix tak se zpbrazi neco jako warning... takze nake varovani, a potom zase naskoci to recovery menu... kdyz dam resume, spusti se to zase v tom dmntnim rozliseni... jo a v tom recovery menu mam jeste asi o dve moznosti vic, myslimze clear a jeste neco... diky za odpoved, to xfix proste asi nefnguje nebo co...

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 14 Února 2009, 15:03:29 »
Ak si instaloval ovladace cez spravcu hardweru tak ich pred tym xfix musis odinstalovat.
Ovsem ak ti to nedava rozlisenie ake zvlada tvoj monitor tak to moze byt aj v zlej detekcii toho tvojho monitora.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

O!M!G

• Návštěvník
  • blee
« Odpověď #7 kdy: 14 Února 2009, 15:18:14 »
no, jak jich mam odinstalovat? tu detekcu to mozna bude, ae pred tim to jelo normal. ...

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 14 Února 2009, 15:22:42 »
system-sprava-ovladace hardweru    oznacit ovladac gr karty a deaktivovat. Samozrejme ak ich mas aktivne.

O!M!G

• Návštěvník
  • blee
« Odpověď #9 kdy: 14 Února 2009, 15:28:53 »
Citace
system-sprava-ovladace hardweru    oznacit ovladac gr karty a deaktivovat...
no, pokud se tam dostanu, coz nejspis jo, tak bude horsi v tomto rozliseni najit ty ovladace atd. ... ae diky :)

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 14 Února 2009, 15:58:44 »
Ak mas nizke rozlisenie a nemozes sa dostat na listu okna alebo k tlacidlam lebo su mimo obrazovku tak okno posunies tak ze stlacis Alt a lavim tlacidlom mysi uchopis okno na lubovolnom mieste.

O!M!G

• Návštěvník
  • blee
« Odpověď #11 kdy: 14 Února 2009, 16:30:06 »
No loool, procs to s tim altem nenapsals driv? :D moc diky, ted zadne ovladace nebo co nastavovat nemosim, ja sem potreboval zmenit akorat to rozliseni :D borec, moc dik :D

PS: psano z ubuntu :)
« Poslední změna: 14 Února 2009, 16:31:56 od O!M!G »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.