Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Titulky ve fullscreenu  (Přečteno 6124 krát)

xsigik

• Návštěvník
Titulky ve fullscreenu
« kdy: 11 Prosince 2008, 21:50:16 »
Používám přehávač SMPlayer, neni to tedy pouze v něm, ale když pustím film s titulky, tak se písmo "nastaví" na rozlišení videa (plácnu třeba 400x300). Když potom dam video do fullscreenu, tak se titulky zvětší úměrně filmu, ale jejich rozlišení je stále 400x300 - takže jsou kostrbatý a neostrý. Jde to nějak nastavit?
Používám na výstup "Xv", při "gl" nebo "gl2" je písmo naopak ostré (až moc a CPU se vytápí na 100%). Neřešil jste to taky někdo? Už jsem si zvykl, že to nebude jako BSplayer ve woknech, ale potěšilo by ;)

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
Re: Titulky ve fullscreenu
« Odpověď #1 kdy: 11 Prosince 2008, 22:10:50 »
Titulky si můžeš v smplayeru docela v pohodě nastavit.. klidně jim můžeš dát pevnou velikost..
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #2 kdy: 11 Prosince 2008, 22:16:02 »
http://wiki.ubuntu.cz/České%20titulky%20ve%20filmech
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

xsigik

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Prosince 2008, 22:26:54 »
Titulky si můžeš v smplayeru docela v pohodě nastavit.. klidně jim můžeš dát pevnou velikost..
Používam SSA/ASS knihovnu, protože mam rád žlutý titulky... zkoušel jsem měnit velikost těch titulků (i dřív), což funguje, ale pořád to má jakoby to rozlišení originálního videa. Jak bych to popsal... představ si že do jpg fotky 400x300px napíšeš nějakej text, uložíš a tu fotku pak roztahneš na celou obrazovku, tak to bude rozmázlý a takhle to nějak vypadá :) Měnit velikost jde, ale pořád je to takhle kostrbatý...

http://wiki.ubuntu.cz/České%20titulky%20ve%20filmech
To jsem nějak nepochopil... nemam problém s diakritikou ale s rozlišením titulků ve fullscreenu ;)

Johnny_Morrison

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Ledna 2009, 14:52:50 »
Mám podobný, ne-li stejný problém. Akorát používám VLC a výstup je X11.

RapMan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 04 Ledna 2009, 23:38:30 »
pouzijte GL vystup

centos

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 05 Ledna 2009, 14:28:51 »
Stejný problém, přidám ještě názornou ukázku, jak by to mělo vypadat :)
http://img227.imageshack.us/my.php?image=grab09169lt1.png
screen z Windows
Arch Linux
last.fm, čsfd

centos

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 07 Ledna 2009, 00:32:46 »
pouzijte GL vystup

To funguje, jenže mi poblikává obraz.
Plus další věc, jdou ty titulky nějak trvale dostat do fixní vzdálenosti od kraje monitoru (tj do černého pruhu)?
Arch Linux
last.fm, čsfd

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 07 Ledna 2009, 10:41:44 »
titulkama se hybat da (klavesy r, t) nebo napevno nastaveny pomoci parametru subpos.
pokud ale tytulky nedostanes mimo obraz (do cernyho pruhu), tak je treba platno (na ktere kresli) rozsirit a pak uz by tam ty tytulky mely dat jit. to rozsireni se dela pomoci -vf (expand nebo add), vic treba viz https://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/180712#5
nebo jiste uz neco vygooglis

centos

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 09 Ledna 2009, 19:15:59 »
Díky, vyřešil jsem to přes toto nastavení a blikalo to kvůli compizu, stačilo vypnout.
Arch Linux
last.fm, čsfd

centos

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 10 Ledna 2009, 16:46:48 »
Takže změna, nefungovalo to všude stejně.
1) Existuje nějaká obecná vazba mezi config souborem mplayeru a klikátky smplayeru? Co jsem si s tím souborem hrál (podle předchozího odkazu), prakticky to nemělo vliv na chování smplayeru, ba co víc, někdy ani na chování mplayeru.
2) Pozicování titulků přes expand 16/10 jakž takž funguje (tzn je i pod videem), i když jejich umístění mi nejde nijak měnit - ani posunovátkem v smplayeru, ani příkazem mplayeru.
3) Nějakým zázrakem fungovaly normální titulky v rozumném rozlišení, ale nešla měnit barva, ani jsem nepřišel na způsob, jak je nějak zmenšit (opět nereagovaly na nastavení smplayeru), narozdíl od ASS, které jsou hezky žluté, ale pro vyšší rozlišení je třeba přepnout na gl výstup, se kterým mi video bliká.
4) Navíc mi s novým configem sem tam nějaké video obzvláštňují vodorovné pruhy, popřípadě zelený pruh dole.
5) Jak probůh nastavit titulkům fixní velikost, tzn ne žádné automatické měřítko, které si mění velikost, skoro jak se mu zachce - jestli je v jednom filmu v pohodě, pak v dalším, s jiným poměrem stran/rozlišením, je buď o dost větší, nebo menší. Stejně se chová i Fontsize volba při ASS titulcích. Nahodil bych screeny, ale nějak mi to nechce brát i titulky..

Na ukázku můj "config" :)
vf="expand=0:0:0:::16/10"
ffactor=10
Arch Linux
last.fm, čsfd

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 10 Ledna 2009, 17:22:25 »
Mně to dřív šlo, ale teď s s tím taky peru.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 10 Ledna 2009, 20:54:14 »
hm, tak mne funguji titulky mimo obraz defaultne a to mam uz hodne starou verzi mplayeru, smplayer nepouzivam
Kód: [Vybrat]
karel@stazka:~$ mplayer
MPlayer 2:1.0~rc1-0ubuntu9.3 (C) 2000-2006 MPlayer Team

muj config
Kód: [Vybrat]
# české titulky v cp1250
subcp=windows-1250
# ttf font z windows
font=/home/karel/.mplayer/georgiab.ttf
# zvetseni titulku
subfont-text-scale=2.2

vo=gl:osdcolor=0xFFA500

# smicka, aby video prehraval stale dokola
loop=0

stop-xscreensaver=yes

centos

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 10 Ledna 2009, 21:55:05 »
A jak to teda konkrétně funguje? Bere to tu barvu, zůstává velikost stejná u každého filmu?
Arch Linux
last.fm, čsfd

Solitary

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 15 Února 2009, 14:08:54 »
Centos: Hezka nahoda, ze zrovna resime to same... v SMPlayeru jsem ostrost titulek vyresil prepnutim nastaveni ve video filtru. Video -> Filtry -> Softwarove roztazeni... narocnost na CPU se zvedne asi o 10% pre prehravani, coz je jeste snesitelne.
« Poslední změna: 15 Února 2009, 14:10:55 od Solitary »

centos

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 15 Února 2009, 14:27:27 »
:)
jo, to jde, ale notebook je pak často dost slyšet.. mimochodem jde to nastavit jako default přidáním "upscaling true" bez uvozovek do nastavení
Ty problémy, co jsem měl (viz výš) se částečně vyřešily nainstalováním nového smplayeru spolu s svn verzí mplayeru; nový smplayer už má nastavení pro přidání černých pruhů při fulscreenu (= titulky mimo obraz).
Jinak jsem to řešil ještě přímo s autorem smplayeru zde http://smplayer.berlios.de/forums/viewtopic.php?id=992
Arch Linux
last.fm, čsfd

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.