Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční wifi ve Win XP po instlaci Ubuntu  (Přečteno 2244 krát)

Ferda_the_Ant

• Návštěvník
Nefunkční wifi ve Win XP po instlaci Ubuntu
« kdy: 16 Února 2009, 21:52:03 »
Zdravíčko,
tento problém sem možná uplně nepatří, ale s Ubuntu to musí mít souvislost. Nainstaloval jsem si Ubuntu k Win XP, které jsem již měl na počítači. Nicméně pod Win XP mi hned poté přestala fungovat wifi. Pod Ubuntu je to v poho. Ve Win ve správci hardware je normálně ukázaná jako funkční, ale očividně nejede... Nevím jaké info bych měl poskytnout. Mám notebook Asus n10jc. Klient na wifi používám nějaký Atheros. Nevěděl by někdo co s tím? Už jsem z toho zoufalý...

macu

• Stálý člen
  • **
Re: Nefunkční wifi ve Win XP po instlaci Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 16 Února 2009, 22:09:22 »
rozhodně to souvislost spolu nemá! to je záležitost woken...

máš tu wifinu ve widlích zapnutou? nemáš ji např. vypnutou softwarově? popř. nemáš vybranej v tom SW jinej profil? pak by se ses nepřihlásil do předem nadefinované sítě...ve widlích se mi to občas taky stalo, když jsem přecházel mezi pracovní/domácí wifi sítí. co si mám představit pod větou že je funkční, ale očividně nejede? nemůžeš to trošku víc rozebrat?
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

Marek_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 16 Února 2009, 23:29:57 »
Tohle si troufnu říct nezpůsobilo ubuntu. Pokud je tedy ta wifi karta (jako hardware) funkční.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Ferda_the_Ant

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Února 2009, 23:31:45 »
No ta souvislost tam žel bude. Přeinstaloval jsem drivery pod Win XP. Začalo to chodit, ale pak jsem jednou pustil Ubuntu a pod Win to znova nejelo, než jsem to opět přeinstaloval... A další problém. Od instalace Ubuntu mi ztmavl displej. Nemůžu nastavit větší světlost. Přitom jsem přesvědčený, že předtím to šlo mnohem více. To mě už fakt vytáčí. Chjo...  ??? ??? ???

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 17 Února 2009, 07:26:04 »
a ubuntu jste instaloval normálně nebo přes wubi?
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

Ferda_the_Ant

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 17 Února 2009, 10:46:08 »
Ano, nabootoval jsem z instalačího CD, přerozdělil disk, aby tam bylo místo pro Ubuntu a instaloval. Tomu přerozdělování jsem moc nerozuměl. Ubuntu očividně používá jiný systém souborů, což jsem nevěděl. Předtím jsem tam měl disk c: a d: (jen rozdělený, ne samostatné disky, na c: je win). Teď je to pod win stejné, ale z d: se odebralo asi 18GB pro Ubuntu, které tedy již není vidět, což je předpokládám způsobené jiným souborým systémem. Ubuntu se dostane na všechny disky.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #6 kdy: 17 Února 2009, 11:28:05 »
Mne sa od urcitej aktualizacie stava nieco podobne ale opacne. V ubuntu ide wifi, ked restarujem do win. wifi tiez ide. Ovsem ked restarujem po tom win. do ubuntu wifi uz nejde.
Ale u mna staci vypnut ntb a po zapnuti znovu ta wifi v ubuntu ide.
Cize zrejme si ovladace win. tu wifi dajako nastavia do rezimu co nezvlada ubuntu a tym je nefunkcna.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.