Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: System nabehne pouze v shellu  (Přečteno 7168 krát)

Lvicatko

• Návštěvník
System nabehne pouze v shellu
« kdy: 06 Ledna 2009, 20:06:09 »
Ahoj linuxaci :) Nainstaloval jsem si nove ubuntu 9.04. Veskery hardware mi to zdetekovalo bez problemu (mam v celku novy notebook) a byl jsem tim velmi nadsen.  :) Ovsem po aktualizaci s novym jadrem uz se mi rozjel system po proklikani myslim tri obrazovek pouze v rozliseni 1280x720 (jedno ze zakladnich). Opet jsem nahodil balik ze spravce nesvobodnych ovladacu od nvidia a system uz se s tim rozjede pouze v shellu.  ???

Mam grafickou kartu NVIDIA Geforce 9650GT. Za zminku jeste stoji, ze pred aktualizaci jsem mohl instalovat ovladace od nvidie 174 a 177 myslim. Po aktualizaci to nabidlo uz jen nejaky  balik nvidia. Setkal se s tim uz nekdo?

Dalsim problemem (nejspis po nainstalovani javy) bylo, ze se mi sekala mozilla a s ni cely system.  :-\ nekdy uz hned na zacatku, nekdy pri surfovani.
Dekuju za pripadne odpovedi

premet

• Host
Re: System nabehne pouze v shellu
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2009, 20:09:48 »
A co jsi čekal ? Nainstalovat Jauntyho na desktop je pěkná blbost, pokud jsi v Linuxu nováček. Navíc Jaunty má vyjít až v dubnu což je za nějaký minimálně 3 měsíce.

Radši si nainstaluj ubuntu 8.10, který vyšlo nedávno a budeš mít míň problémů  :). Sice ti třeba teď nejde jen grafika, ale při dalším upgradu zase nemusí jít něco dalšího a tak to bývá s Alpha verzemi.  :)
« Poslední změna: 06 Ledna 2009, 20:17:11 od Premet »

Lvicatko

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Ledna 2009, 20:17:38 »
Byla to nejjednodussi volba, protoze me nejeli ovladace na hardware. Proto sem ho tolik potreboval. Grafiku sem na tom starem jeste rozjel, ale s wifinou sem laboroval dlouho a nic.

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2009, 20:21:56 »
No kdyby jsi laboroval tady s námi na foru tak jistě nějaké řešení najdeme, ale používat nestabilní a nedodělanou verzi distribuce není nejlepší řešení  :).

Lvicatko

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Ledna 2009, 20:28:10 »
Preinstaluju si radsi toho Jauntyho...

premet

• Host
« Odpověď #5 kdy: 06 Ledna 2009, 20:33:35 »
Ach jo, budiž tvá volba, ale já tě varoval  :).

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 06 Ledna 2009, 23:31:46 »
Instalovat nový kernel je jako instalovat člověku nové srdce. Kór když není testovaný :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #7 kdy: 07 Ledna 2009, 09:22:06 »
Když tomu nerozumím, tak nepoužívám testovací verze! A když už je mermomocí používat chci, tak čtu poznámky k vydání! Binární (nesvobodné) ovladače pro Ati a Nvidia ještě nefungují!

Citace
A new XServer, version 1.6, is included in Alpha-2. The binary proprietary drivers -fglrx and -nvidia are not yet supported for this server and will exhibit various serious issues if run against it. Users of these drivers are encouraged to wait or to switch to the corresponding open source drivers (-ati and -nv respectively) in the meantime. 308410

Icek

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 07 Ledna 2009, 15:20:05 »
Bude to teda tak, ze v novem ubuntu bude DRI 2, a ATI konecne bude prehravat video s compizem normalne?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 07 Ledna 2009, 19:54:57 »
Nevím, ale některé cfg s Ati to hrají v pořádku. Třeba má. :)

Dnes jsem stahoval update na U 8.04 a stahoval se nový ovladač Nvidia 177 a tam bylo napsaný, že je patchnutý pro kernel 2.6.28.x

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

premet

• Host
« Odpověď #10 kdy: 07 Ledna 2009, 19:56:34 »
Jo, ale jádro a Xserver je něco jinýho  :).

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 07 Ledna 2009, 20:51:44 »
Aha, nevšiml jsem si té hlášky o Xserveru :) Na Jauntyho se moc těším :)

Jirina

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 21 Února 2009, 22:58:49 »
Instalovat nový kernel je jako instalovat člověku nové srdce. Kór když není testovaný :)
hustá hláška  ;D
Dell Latitude E6400, Ubuntu 13.10 + W8.1

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #13 kdy: 23 Února 2009, 12:54:07 »
Když se nainstalovalo to nové jádro, zbylo ještě staré v grubu ne?
A s tím starým by to nefugovalo ?
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #14 kdy: 23 Února 2009, 13:55:32 »
Když se nainstalovalo to nové jádro, zbylo ještě staré v grubu ne?
A s tím starým by to nefugovalo ?

Lidi čtěte ty diskuse celý! Tady nejde o jádro, ale o Xorg

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.