Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wifi připojení k modemu Huawei HG520i od O2 [vyřešeno]  (Přečteno 4041 krát)

MATY2

• Návštěvník
wifi připojení k modemu Huawei HG520i od O2 [vyřešeno]
« kdy: 12 Listopadu 2009, 00:28:55 »
Ahoj, v linuxu jsem zatím úplný zelenáč a mám násl. problém:

Nainstaloval jsem si xubuntu 9.10 na ntb HP NX7010 a nemohu zprovoznit wifi, připojení mám ADSL od O2 přes výše jmenovaný modem. Kabelové spojení s modemem funguje dobře, když zapnu na ntb wifi tak počítač modem sice vidí, ovšem nelze se sním spojit - logicky je vyžadováno ověření. Ve woknech se pro konfiguraci wifi spojení pc s modemem použilo CD s průvodcem nastavením ve kterém se asi automaticky nastavilo:
síťový název (SSID): 7mi znaková kombinace čísel a písmen
šifrování: SHARED/WEP
síťový klíč (WEP klíč): číselná řada o 24 číslech

xubutu nabízí jako možnosti zabezpečení:
1) klíč WEP 40/128 bitů (klíč) - zde lze zadat klíč pouze o délce 5znaků
2) heslo WEP 128 bitů (klíč) - zde lze zadat libovolný počet znaků ovšem klíč co fungoval ve windows to nebere
3) LEAP (uživatelské jméno a heslo) - zkoušel jsem použít jako už. jméno síťový název a jako heslo ten WEP klíč, opět marně
4) dynamické WEP (802.1x) - zde je možno nastavit několik parametrů jako  "ověření" "idenita" "uživatelský certifikát" "certifikát CA" "soukr. klíč" "heslo soukr. klíče" a to už nechápu vůbec

snažil jsem se něco najít tady na fóru, přečetl jsem si toto: http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351 a dle návodu na tomto odkazu jsem se pokoušel přes terminál šifrování vypnout, ale na příkaz "iwconfig eth1 encryption off
" odpoví: "iwconfig: unknown command "encryption" přičemž na dotaz "iwlist eth1 scan" odpoví mimo jiné "encryption key: on" ovšem na příkaz "iwconfig" už se řádek enscryption key narozdíl od návodu vůbec neobjevuje!
Metodou pokus-omyl jsem jěště zkusil zadat příkaz "iwconfig eth1 key off" a bylo mi odpovězeno: "Error for wireless request "Set Encode" (8B2A) :     SET failed on device eth1 ; Operation not permitted." Jinak Jakýkoli pokus o spojení přes terminál se zadáním klíče co byl na CD se také nedaří

Dokáže mi někdo poradit? Je tento modem vůbec s linuxem použitelný?  Díky

« Poslední změna: 18 Listopadu 2009, 23:44:57 od kiklhorn »

aloisam

• Host
Re: wifi připojení k modemu Huawei HG520i od O2
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2009, 10:24:36 »
Pod linuxem je stopro použitelný, máme ho na chalupě ;) přes http://10.0.0.138/ jsem v něm aktivoval wi-fi , šifrování nastavil na wpa2 a běhá to v pohodě. Je ale dost zvláštní, že ti to nechce vzít to wep heslo, který je nastavený pro windows.. Zkus ho třeba změnit, nebo tak ;) ale jinak moc neporadím, nemám windows..

edit: jo a hele, jseš si jistej, že do té první volby nejde zadat víc než pět znaků? ;)
« Poslední změna: 12 Listopadu 2009, 10:27:34 od aloisam »

MATY2

• Návštěvník
Re: wifi připojení k modemu Huawei HG520i od O2
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2009, 11:50:28 »
aloisam: díky za odkaz, přes ten web configurator jsem šifrování vypnul a jede to  ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.