Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Plocha  (Přečteno 1467 krát)

dani.12

• Návštěvník
Plocha
« kdy: 26 Února 2009, 20:30:35 »
Zdravím,

tak mi Ubuntu jelo celkem ke vší spokojenosti, takže mi to nedalo a zase jsem se šťoural v blbostech a nezbývá mi, než se zeptat.  :-\ V terminálu jsem se snažil skrze příkaz "cd" dostat do adresáře Plocha, z nějakého mně neznámého důvodu mi to však píše, že takový adresář neexistuje, což moc smyslu nedává, ale budiž. Tak mě nenapadlo udělat nic jinýho, než adresář Plocha přejmenovat na Desktop. Výsledkem jsem byl překvapen, nikoliv však nadšen. Soubory a složky zobrazené na ploše a odpovídající obsahu původní složky Plocha(poté Desktop) zmizely a systém si sám nastavil jako adresář plochy obsah uživatelsého účtu(/home/daniik). To mi samozřejmě hodně nevyhovuje, snažil jsem se vrátit zpět původní název, ale to bohužel nezabralo. Neví tu někdo, co s tím?

Zároveň bych byl rád za jakoukoliv radu ohledně doinstalování funkcí na myš MX Revolution, tak, aby se dala používat všechna tlačítka, jak tomu bylo možné ve Windows.

Velice děkuji.

(Ubuntu 8.10)

xromano

• Aktivní člen
  • *
Re: Plocha
« Odpověď #1 kdy: 26 Února 2009, 21:09:49 »
Adresar Plocha je pro kazdeho uzivatele ulozen v jeho domovske slozce. Nevim presne, co jsi mazal, ale v podivej se, jestli mas v /home/daniik adresar Plocha. Pokud ne, tak ho tam vytvor a snad to bude OK. Co se vicetlacitkovych mysi tyce, tak hledej na wiki: http://wiki.ubuntu.cz/V%C3%ADcetla%C4%8D%C3%ADtkov%C3%A1%20my%C5%A1

dani.12

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Února 2009, 21:41:52 »
Samozřejmě ho tam pořád mám. Jen jsem ho jednou přejmenoval z Plocha na Desktop, což způsobilo, že systém nenašel původní cestu a tak zvolil pro ukládání věcí z plochy rovnou místo pod uživatelem(/home/daniik namísto původního /home/daniik/plocha). Věci jsem vrátil do původního stavu, ale nevím, jak ho přimět, aby dával věci uložené na plochu zase do požadovaného adresáře.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 27 Února 2009, 07:41:37 »
Systém si určo zvolil a také někam uložil konfiguraci plochy jako adresář "/home/daniik". Třeba v KDE lze nastavit, jaký adresář to je. V Gnome to jistě jde taky, koukejte se v nastavení.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 27 Února 2009, 08:28:52 »
Nevim, jestli to ted jeste zabare, ale zkusil bych pouzit puvodni nazev adresare Plocha a nikoli plocha. To by taky byl duvod, proc cd plocha nefungovalo, kdyz existuje "jen" adresar Plocha.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Numirah

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 27 Února 2009, 08:58:04 »
Kód: [Vybrat]
gedit ~/.config/user-dirs.dirs
XDG_DESKTOP_DIR="$HOME/Plocha"

Malo by pomôcť.

edit: ale samozrejme ~/Plocha musí existovať (nie ~/plocha)
« Poslední změna: 27 Února 2009, 09:08:42 od Numirah »
Ubuntu12.04, Asus M2N-X PLUS, AMD Athlon 64X2 4200+ (2.2GHz), 2GB RAM Kingston 800MHz, 1TB HDD SATA, n-Vidia GeForce 8500GT 512MB, zvuk onboard

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.