Zdravíčko lidi,
mám následující problém (teda ono je jich víc :-) ):
Mám notebook Averatec 3200, který jsem kdysi koupil na Aukru, a snažím se z něj udělat cosi jako "HTPC". Svým výkonem by na to měl dostačovat (Athlon 1600+XP, 512 MB RAM).
Kdysi jsem pořídil 5.1 zvukovou externí kartu přes USB, podařilo se mi ji nastavit a zkonfigurovat, bez problémů. Dále mám připojen adaptér pro bezdrátovou klávesnici a myš od HP (i když se hlásí jako Logitech), taktéž bez problémů.
S čím ale problém je, je USB TV karta Winfast Dongle USB. A to problém v tom, že když počítač nabíhá, tak se detekuje správně akorát zvukovka a adaptér pro klávesnici a myš, ale TV karta nikoliv. Zahlásí chybu USB 1-3: device descriptor read/64, error -110. Někdy to zahlásí jednou, někdy víckrát, občas se mění 64 na 0, 8 a podobně. Případně místo USB 1-3 je tam něco jiného, 4-1 a tak. Pomůže akorát odpojení od USB a znovupřipojení. Pak už se detekuje v pořádku a jde bez problémů nahrávat.
Vzhledem k zamýšlenému účelu to není moc praktické, plánuju totiž notebook "vykuchat" a nacpat vnitřnosti do nějaké bedničky, která by trochu připomínala DVD přehrávač nebo video, přece jen notebook ověšený dráty nepůsobí zrovna esteticky...
takže reconnect do budoucna nepřichází v úvahu... leda postavit "připojovač", tedy zařídit připojení pomocí 3 FET tranzistorů až po naběhnutí systému, něco na způsob jednočipového mikropočítače připojeného přes FTDI 232 na USB, ten to snad detekuje v pořádku, a v momentě, kdy by naběhnul systém, by se vyslal příkaz pro sepnutí oněch tří FETů, kterými by byla TV karta připojena k USB. Ale to jen tak na okraj, věřím, že to půjde vyřešit i jinak a elegantněji :-)
Měl jsem i další problémy, ale ty se zdá se podařilo vyřešit zákazem USB suspend, při nahrávání se totiž občas stalo, že došlo k "odpojení" karty, v logu jsem našel cosi jako USB disconnect, a hned po té I2C mt2060 failed nebo něco na ten způsob. Po zákazu USB suspend to zatím nic takového neprovedlo a doufám, že už neprovede, když se místo 1,5 hodinového pořadu nahraje jen půl hodiny, tak to zrovna dvakrát nepotěší...
Jinak pro úplnost - používám Ubuntu 8.04, ale stejný problém jsem měl i s Ubuntu 7.10.