Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Like a Mac  (Přečteno 1760 krát)

Lord Diamont dogg

• Aktivní člen
  • *
Like a Mac
« kdy: 02 Března 2009, 18:23:03 »
Ahoj, podľa návodu na tomto linku :http://maketecheasier.com/turn-your-ubuntu-intrepid-into-mac-osx-leopard/2009/01/08 som si upravil prostredie a až na čas s aplikáciou Splashy som všetko v pohode urobil.. systém šiel dobre dovtedy, kým som nechtiac nevytiahol kábel, komp sa vypol a keď som ho spustil znovu, nabehla po prihlásení len čierna obrazovka so screenletmi, nič iné... Nedalo sa nič robiť, len vypnúť. Tak som reštartol a potom mi vyhodilo chybu, že gdm je poškodený a zakázalo ho podkiaľ nebude opravený. Teraz sa prinajlepšom prihlásim len do textového režimu, prípadne mi to zamrzne pri nabiehaní... Stretol sa niekto s podobným problémom?
Ubuntu 11.04 64bit
HP 6735s, AMD Turion x2 64bit, 3GB RAM, ATI RADEON HD 3200

premet

• Host
Re: Like a Mac
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2009, 18:46:42 »
Zkus reconfigurovat GDM
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-reconfigure gdmnějak tak to je.

Lord Diamont dogg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Března 2009, 20:46:40 »
no, nakoľko mám poškodený gdm som si povedal, že ho na chvíľu deaktivujem tým, že ho premenujem na kgdm a pokúsim sa trochu si systém opraviť v textovom režime, a potom ho premenujem späť na gdm a pobeží... no len to vyzerá tak, že príkazom sudo rm gdm kgdm (som sa pomýlil, chcel som dať mv gdm kgdm, no čo už...) mi gdm len odstránilo... Skúšal som gdm nanovo nainštalovať, no píše mi stále, že mám naištalovanú poslednú verziu... Skúsil som dať aj apt-get autoremove gdm, no to mi hodilo nejakú chybu...
Je nejaký spôsob, ako si gdm nakomplet preinštalovať?

« Poslední změna: 02 Března 2009, 21:20:35 od Lord Diamont dogg »
Ubuntu 11.04 64bit

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 07 Března 2009, 12:48:51 »
zkusil si zda jede příkaz startx který objede gdm? Dále bych se podíval na situaci gdm pomocí programu apptitude. Pokud nenaskočí grafické prostředí tak nainstaluj mc a proveď resetování uživatelského nastavení vymazáním konfiguráků. další možností je kontrola zda je nainstalovaný balík ubuntu-desktop a zda má veškeré závislosti splněny

Lord Diamont dogg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 08 Března 2009, 17:21:57 »
Cez startx mi naskočí rozmazaná zamrnutá obrazovka a nič ako tvrdý reset nemomôže. Preinštalova som gdm a nepomohlo, takže som súbor gdm premenoval na kgdm aby naskočilo aspoň textové prostredie... Mohol by si mi napísať, ako pre odstránim konfiguráky a skontrolujem tie závislosti na ubuntu-desktop? Pozeral som na nete nejaké návody ale som sa v tom nejak nevedel vyznať...
Ubuntu 11.04 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.