Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Toto fórum a tmavé prostředí  (Přečteno 2020 krát)

fdvoracek

• Návštěvník
    • Tex-impuls
Toto fórum a tmavé prostředí
« kdy: 07 Března 2009, 20:30:26 »
Ahoj,

toto fórum je skvělé, až na jednu drobnou chybičku. Provozuji xubuntu s tmavým prostředím (upravený dark) a toto prostředí invertuje barvy písma a pozadí prvků, včetně těch formulářových.

A problém zde je ten, že pomocí stylů je nastavená barva písma na černou, ale barva pozadí formulářů je ponechána výchozí, systémová v mém případě také černá. A černé písmo na černém pozadí se poměrně nekomfortně čte :)

Jestli na to budete moci někdo mrknout, bute to skvělé.
Já jsem řval Emilióóóo

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
Re: Toto fórum a tmavé prostředí
« Odpověď #1 kdy: 07 Března 2009, 20:41:57 »
Rád bych tuto diskusi zamknut protože zbytečně rozvijí podobné tématy. Pokud má nějaké problémy je dobré řešit na
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,33046.0.html  ;)
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 07 Března 2009, 21:07:02 »
Tohle je zcela v kompetenci webového prohlížeče -- my si těžko můžeme zjišťovat jakou barvu formulářů komu co nastaví ;)

Každé aspoň trochu slušné tmavé téma, které tohle dělá by mělo mít vlastní soubor "UserChrome.css", který to všechno nastaví...

fdvoracek

• Návštěvník
    • Tex-impuls
« Odpověď #3 kdy: 07 Března 2009, 23:43:43 »
Tohle je zcela v kompetenci webového prohlížeče -- my si těžko můžeme zjišťovat jakou barvu formulářů komu co nastaví ;)

Každé aspoň trochu slušné tmavé téma, které tohle dělá by mělo mít vlastní soubor "UserChrome.css", který to všechno nastaví...

Ahoj, ano je to v kompetenci prohlížeče, ale pouze v případě, že jeho styly nejsou přepsány pomocí stylů konkrétní (této) stránky. A zde je problém, že prohlížeč/téma nastaví korektně barvu písma na bílou a barvu pozadí formuláře na černou, ale styl této stránky přepíše barvu písma na černou a s barvou pozadí formuláře nic nedělá, protože ten kdo psal styly používal světlé téma a viděl bílou barvu na pozadí formulářů a tak ho to netrklo.

Toto není samozřejmě problém pouze této stránky, například na seznamu si nic nevyhledám, protože ve vstupním formuláři nic nevidím :).

Do css stylů, stačí přidat předpis input, textarea { background-color: #fff; } a můj a snad nejenom můj problém bude zažehnán.

Děkuji.
Já jsem řval Emilióóóo

Pavel Půlpán

« Odpověď #4 kdy: 08 Března 2009, 10:13:29 »
Zkoušel jsi měnit téma stránek?

fdvoracek

• Návštěvník
    • Tex-impuls
« Odpověď #5 kdy: 08 Března 2009, 16:29:56 »
Ahoj,

jo, pomohlo nastavení tmavého tématu, už to vypadá dobře. Imho chvilu jsem tu volbu pro změnu tématu hledal.
Já jsem řval Emilióóóo

cinan

« Odpověď #6 kdy: 08 Března 2009, 17:35:09 »
s tymto sa da problem s ciernym pismom na ciernom pozadi vyriesit aj bez zmeny temy: http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=50409
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.