Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Linux a Palm: Pozor, je to chyták!  (Přečteno 2036 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Linux a Palm: Pozor, je to chyták!
« kdy: 10 Března 2009, 20:17:19 »
Přátelé, nenachytejte se stejně jako já na to, že lze nějak smysluplně synchronizovat Palm a Linux!

Dnes jsem se tím zabýval celý den a bez úspěchu. jPilot ani Evolution nedělá ani polovinu slíbených funkcí. Ani jedno kódování češtiny nefunguje bezchybně. Když se nakonec rozhodnete, že češtinu oželíte a soubor s daty vyčistíte od nabodeníček, stejně to dělá paznaky, násobí záznamy, a po dvou třech synchronizacích přijdete o použitelná data i v Pilotu i v PC.

Dřív budou letadla na obloze couvat, než Linux s Pilotem česky spolupracovat!!!
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

giftman

• Návštěvník
Re: Linux a Palm: Pozor, je to chyták!
« Odpověď #1 kdy: 11 Března 2009, 11:49:07 »
Používám jPilot. Mám Tungsten E2. Programy na palmu jsou originalni z instalace pro MS Windovs. Zálohování bez problému. Na Ubuntu 8.10 v Gnome. Základní přednastavené možnosti funguji. Čestinu na palmu mám přes PiLog. Je pravdou, že jsem pro eBook zvolit pri prevodu z txt na pdb jen ascii znakovou sadu. To mi děla problém, ale zatím jsem se neradil s Googlem.

Takže nářek nesdílím v plném rozsahu. Pro čtení eknih používám jak eReader, tak PalmeFiction. Zde je možné číst i s diakritikou sady ve formátu win i ISO.

Když tak odpovím na dotazy.

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 11 Března 2009, 14:21:01 »
Díky za reakci.

jPilot tak nějak funguje, ale bohužel neřeší jeden adresář na všechno i pro mail, takže když mi někdo v tramvaji řekne, že má novou e-mailovou adresu, musím si to v Palmu opravit a ještě si napsat poznámku, že si to mám v opravit v Thunderbirdu. Stejně tak, když mi někdo mailem napíše, že má jiný telefonní číslo, nebo pošle vcf. Tento postup mi připadá jak z prvopočátků emailu v roce 1996 (měl jsem tehdy tuším PSION3 a E-mail ve Win3.11 a řešil jsem to). Kdyby fungovala synchronizace s Evolution... U Apple jsou zase napřed...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

giftman

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Března 2009, 17:57:50 »
Dost často odkazují ostatní na linuxových serverech na zásadu - nejdříve čti manuály, pak hledej na netu a teprve když nic v předchozím, pak se ptej.
Ale chci vám pomoci i z toho mála, co vím. I  já vím, co to je, když člověk nemá čas a potřebuje cosi řešit a to neodkladně.

Linux jako systém má jednu velkou výhodu pro uživatele. Pomůže nám se učit. MS Windows naopak stojí na tom, že jen hakeři a zasvěcení vědí co a jak a to také sporadicky jen segmenty, jinak je to o tom, "Buď na nás závislý!"

Ale k vašemu problému. Zkuste si v Terminálu, jak se také říká v programové řádce, zadat příkaz "apropos pdb". No a nechte se překvapit, co toho tam je. Určitě je to dobrá motivace. :-)

giftman

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Března 2009, 18:10:40 »
Ještě k Vašemu postesknutí k neprovázanosti mezi adresáři jPilot a ostatními poštovními servery na Linuxu. Mám za to, že by někdo mohl vytvořit nějaký plugin, který by ty záznamy propojil, tedy v jednotlivých db provedl úpravy. A protože jste psal, že by to nemuselo být free, tak se asi někdo najde, kdo to udělá. Říkám to jen proto, že jsem učil kdysi informatiku a programování na tehdejší prostředí bez Unixu/Linuxu. Opravdu nemám čas se tím zabývat. A vypladl jsem z těchto činností. Ale umím dělat vývojové diagramy a tak tu druhou gramotnost ještě mám. :-) Ale to jen na vysvětlenou. Já sám tuto potřebu nemám. Tolik údajů neměním a stejně využívám pro poštu prostředí google - gmailu. A tam to takto nefunguje. Tedy si to myslím. S MS Win jaksi už nekamarádím. Takže nesleduji.

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 11 Března 2009, 20:06:37 »
Díky za reakce. Budu tedy čekat... Nejsem ale optimista, že "se někdo najde, kdo to udělá", protože člověk dělá zadarmo jen to, co ho baví, takže se dřív dočkáme poloprůhledného akcelerovaného desktopu na rotujícím osmistěnu s oválnými okny programů, než něčeho tak nudného, jako je funkční synchronizace adresáře s mobilem... nebyl jsem za studií jiný... :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.