Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu a desktop Kubuntu  (Přečteno 1644 krát)

Tovim

• Návštěvník
Ubuntu a desktop Kubuntu
« kdy: 15 Srpna 2009, 19:38:47 »
Zdravím vespolek.
Mám nainstalovaný dualboot XP Pro + Ubuntu 9.04. Přechod ze systému do systému je pravda malinko kostrbatý - přes Restart do BIOS, kde to čeká až rozhodnu zda XP nebo Ubuntu ale to jenom na úvod.
Nainstaloval jsem si v Ubuntu kubuntu-desktop a ponechal volbu gmd. Nikde nenalézám "čudlík", kterým bych prostředí KDE zapnul i když se v návodu praví, že vlevo dole bude přepínací ikonka. Takže něco je zřejmě špatně.
Za pomoc předem děkuji.
Tovim

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Ubuntu a desktop Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 15 Srpna 2009, 19:52:42 »
Holt zkus uplne odebrat balík kdm a znovu jej nainstalovat. Holt budeš muset mít výchozí manager KDM. Pak už si budeš muset vybrat. Nevím proč to tak je, dříve to šlo i s GDM. Nemáš náhodou Ubuntu 9.10 alfa 4?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2009, 20:03:10 »
nemusí mít výchozí kdm.. musíš zvolit KDE v nabídce sezení (nezobrazí se ti nějaké tlačítko KDE/GNOME, ale prostě KDE zvolíš v sezení..) (tady jsem ti našel obrázek :D (je to vlevo dole session))
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2009, 21:47:15 »
že vlevo dole bude přepínací ikonka.

http://www.linuxexpres.cz/uploads/gallery/original/1414.jpg

Možnosti → Vybrat sezení → KDE ;)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 15 Srpna 2009, 22:13:45 »
Já jsem KDE s 9.04 nezkoušel až s 9.10. A z Gnome se mi vůbec nešlo odhlásit. :) Tak jsem na to šel tak krkolomně.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 15 Srpna 2009, 22:21:39 »
nj, jenže 9.10 je alpha, takže nemůžeš čekat nějakou funkčnost  ;)

mno a s těma volbama myslím záleží na stylu gdm.. někde jsou sezení standardně a někde takto v možnostech  :) (matně si vzpomínám, jak jsem to takto měnil na 8.10)

Tovim

• Návštěvník
ReRe: Ubuntu a desktop Kubuntu
« Odpověď #6 kdy: 16 Srpna 2009, 10:59:31 »
Mládenci, děkuji velmi, ale to co mi radíte, na svém monitoru nenacházím. Mám anglickou verzi Ubuntu 9.04 a jediné "sezení", které najdu, je volba Guest session.
Reinstalovat KDE a zvolit KDM jako výchozí bych asi mohl, ale do toho se mi nechce. Nešlo by to přece nějak jinak?
Dík. Tovim

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 16 Srpna 2009, 11:24:36 »
zkus si nastavit jiný styl přihlašovací obrazovky..(to sezení tam musí být, jelikož tam je volba i záchranného módu apod) mno a pokud chceš nastavit kdm jako primární, tak ti stačí snad přeinstalovat jen kdm, nemusíš celé kde ;)

edit: nainstaloval jsem ubuntu a do něj kde a udělal jsem ti dva screeny, jak je to v defaultním nastavení.. někdy se mi stalo u ubuntu, že tato volba chyběla v gdm, pokud jsem instaloval některé styly z gnome-look.. chce to jen přenastavit..

(btw, sorry za ten bílej rámeček, ale asi nejjednoduší způsob, jak skrýt fotky, co nechci publikovat  :D)
« Poslední změna: 16 Srpna 2009, 14:27:27 od Vitaa »

Tovim

• Návštěvník
ReRe: Ubuntu a desktop Kubuntu
« Odpověď #8 kdy: 16 Srpna 2009, 15:52:29 »
Milý Vita(n)o, nastavení jiného stylu obrazovky jsem posléze našel (System>Admin>Login window), změnil na KDE, restartoval a ... nic se nezměnilo. Když se ale otevírá nebo zavírá Ubuntu, tak mne vítá (/mává na pozdrav) logo Kubuntu.
Zkoušel jsem také System>Preferences>Display a zde je to ještě zajímavější. Tvrdí se mi, že můj grafický ovladač nepodporuje extensions nezbytné pro použití tohoto nástroje (míněn ? Display?). Dále to je dlouhé, mám dvě možnosti, žádná mne nikam nevede: jednou možností je okno "NVIDIA X Server Setting", druhou je okno "Display Preferencies".
Troubím k ústupu do předem připravených pozic, neboť mám vážnější potřebu - viz další otázka "Instalace Kexi 2.0
Děkuji za vstřícnou ochotu a prosím o další pomoc.
Tovim

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 16 Srpna 2009, 22:58:15 »
Jo logo kubuntu na me mavalo, i kdyz se pak zjevilo GDM :) No chlape zkus uplne odebrat to KDM a zas ho nainstalovat a pri instalaci se te zepta, zda ma byt vychozi. Bude to fungovat, i kdyz to zpomali start systemu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.