Před několika dny jsme si nainstaloval Ubuntu a když jsem si přes přidat/odebrat nainstaloval programy, které běžně používám, začal jsem se poohlížet po ostatních... No a jelikož mám ubuntu pro 64bit, musel jsem si pár věcí zkompilovat. Jenomže co se nestalo - příkaz config fungoval, make a make install už ne, jsem ve správné složce tak proč to dělá tohle... Prý, že příkaz nenalezen. Před několika minutami jsem si stáhnul glest - že se trochu povyrazím, ono triggera už jsem dohrál několikrát. Nainstaloval jsem, vše v relativním pořádku. Ten se prý spouští příkazem glest. Jenomže stejná chyba - glest, no a kde nic, tu nic. U souboru glest jsem nastavil možnost spouštění a pořád nic. Může to být nějakým nenainstalovaným balíčkem? A když ano, proč celá instalace vůbec proběhla a nic markantního nehlásila? Všimnul jsem si pouze něčeho pod čarou s jazykem c. Tak zkouším jít po doporučených balíčcích, že to nainstaluji (glibc) no a on je to virtuální balíček... Nevíte někdo co s tím, co dělám špatně? Jsem opravdu začátečník, na Linux jsem přešel před několika týdny a ještě z toho všeho nejsem moudrý. Díky