Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Glest - "command not found" [vyřešeno], také u kompilace  (Přečteno 1479 krát)

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
Glest - "command not found" [vyřešeno], také u kompilace
« kdy: 21 Prosince 2006, 14:38:37 »
Před několika dny jsme si nainstaloval Ubuntu a když jsem si přes přidat/odebrat nainstaloval programy, které běžně používám, začal jsem se poohlížet po ostatních... No a jelikož mám ubuntu pro 64bit, musel jsem si pár věcí zkompilovat. Jenomže co se nestalo - příkaz config fungoval, make a make install už ne, jsem ve správné složce tak proč to dělá tohle... Prý, že příkaz nenalezen. Před několika minutami jsem si stáhnul glest - že se trochu povyrazím, ono triggera už jsem dohrál několikrát. Nainstaloval jsem, vše v relativním pořádku. Ten se prý spouští příkazem glest. Jenomže stejná chyba - glest, no a kde nic, tu nic. U souboru glest jsem nastavil možnost spouštění a pořád nic. Může to být nějakým nenainstalovaným balíčkem? A když ano, proč celá instalace vůbec proběhla a nic markantního nehlásila? Všimnul jsem si pouze něčeho pod čarou s jazykem c. Tak zkouším jít po doporučených balíčcích, že to nainstaluji (glibc) no a on je to virtuální balíček... Nevíte někdo co s tím, co dělám špatně? Jsem opravdu začátečník, na Linux jsem přešel před několika týdny a ještě z toho všeho nejsem moudrý. Díky
« Poslední změna: 29 Října 2007, 18:29:58 od Anna Taliánová »
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Glest a další command not found
« Odpověď #1 kdy: 21 Prosince 2006, 17:12:52 »
Nevim, jestli jste nepřeskočil zbytečně na kompilaci přes balíčkovací systém. Koukněte na návod, jak instalovat.
Projděte celou wiki, je tam něco i kompilování. Já osobně kompiloval 1, tak se jen zeptám, jestli make, nebo makeinstall dával s adminskými právy. Dát před "make" sudo.
« Poslední změna: 29 Října 2007, 18:17:10 od Anna Taliánová »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 21 Prosince 2006, 17:14:18 »
tak... glest jsem vyřešil, chtělo to jenom zadat ./glest , nicméně make a make install pořád nejdou. Musím zadávat nějaké další parametry? Díky
« Poslední změna: 29 Října 2007, 18:17:46 od Anna Taliánová »

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 21 Prosince 2006, 17:19:05 »
ano, sudo jsem daval. Vyhazovalo to stejne "command not found" nebo "no such file or directory".
mozna to ale mohlo byt tim, ze configure se nepovedlo vytvorit soubory ve slozkách (makefile nebo jak se tomu rika)... wiki jsem prohlizel... jenomze tam je configure make a make install. tim to konci. Tak jsem si rikal, kdyby to bylo jako s glestem, ze proste pro zacatecniky neuvadeji misto glest  ./glest
« Poslední změna: 29 Října 2007, 18:19:51 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.