Dobrý den,
mám prosbu. Instaluji si serverovou verzi Ubuntu 8.10 z USB. Obsah flashdisku jsem si vytvořil pomocí utility Unetbootin. Nastartování i instalace z USB proběhla bez (mě zjevných) komplikací. Po dokončení instalace, vyjmutí USB disku a restaru nenajde boot sektor na pevném disku. Zjistil jsem, že po vložení instalačního USB disku a restartu nabootuje z něho a normálně se spustí systém (nyní již z pevného disku, vyzkoušeno). Čili z USB jen bootuje. Myslím si, že k tomu mohlo dojít tím, že při instalaci ve chvíli rozdělování pevného disku se mi USB flash disk vypisuje před pevnými disky - má označení sda, pevné disky pak sdb a sdc. Instaloval jsem systém na sdb. Po vyjmutí flashdisku zřejmě dojde k přejmenování a pevné disky jsou nyní sda a sdb, tedy dle mého laického názoru. Instalaci jsem prováděl ze sítě (po nastartování z usb).
Má otázka zní, zda mohu během instalace něco udělat lépe, aby k tomuto nedošlo a nebo zda mohu nějak přenést bootovací informace z flashdisku na pevný disk.
Jen pro úplnost, počítač je stolní AMD Athlon, 512MB, 2x IDE disk 40 a 120GB, připojení k síti.
Děkuji předem za nějaký nápad.
Martin