Zdravím, mám nainstalovaný třetí den linux a za tu dobu jsem nedokázal hnout s touto síťovkou, tzn. Broadcom 4318.
Ovladače síťovky UBUNTU našlo, ale síťovka nešla aktivovat, jakmile jsem se o to pokusil, tak to chvilku vypadalo že se něco děje, ale WiFi aktivována nebyla.
Po prolezení fóra jsem usoudil že musím doinstalovat firmware, a po asi 5 hodinách bědování sakrování a resignování jsem konečně pochopil jak funguje instalování a podařilo se mi nainstalovat fwcutter a pokračovat dále podle návodu
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=1576.
Teď už mám pocit, že by tam firmware měl být, WiFi jde aktivovat a nastavit, ale má to drobný problém. NEFUNGUJE TO, a já už fakt nevím jak dál :o(
Nevím jestli jsem třeba něco neudělal špatně při tom doinstalování firmwaru, nebo jestli je problém někde mezi židlí a klávesnicí.
Pokusím se teď co nejpřesněji popsat jak se to chová.
Přes položku SYSTÉM - SPRÁVA - SÍTĚ jde WiFi nastavit a aktivovat, zde vypadá že je vše bez problémů
iwconfig mi zahlásí následující:
IEEE 802.11b/g ESSID:"kraus" Nickname:"Broadcom 4318"
Mode:Managed Frequency=2.484 GHz Access Point: Invalid
Bit Rate=11 MB/s Tx-Power=18dBm
RTS thr:off Fragment thr:off
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
RX invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0Ve vlastnostech spojení zobrazených přes ikonu v tray píše stav Odpojeno.
Tlačítko které by mělo WiFi vypínat a zapínat, nereaguje na stisknutí, reaguje jenom na to jestli přes nastavení sítě aktivuji případně deaktivuji WiFi kartu.
Mám nainstalováno UBUNTU 6.06
Budu vděčný za jakoukoliv radu.