Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nejde zvuk  (Přečteno 1254 krát)

makosch

• Návštěvník
nejde zvuk
« kdy: 26 Března 2009, 14:50:18 »
ahoj,
mám problém, který už se tady řešil, ale nevyřešil : http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,32867.0.html
po odinstalování pulse zvuk stále zlobí, pustím hudbu nebo video, ať už z netu nebo v přehrávači a nic - jakoby to běží, ale nevydá ani hlásku. to samé dělá skype - nevyhodí chybovou hlášku, jakoby vytáčí, píše že zvoní,ale nezvoní, prostě je to němé.
po restartu počítače většinou všechno funguje jak má, ale neustálé restarty nepovažuji za řešení.
nevíte, prosím, někdo čím je to způsobené  a jak problém vyřešit?
díky

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: nejde zvuk
« Odpověď #1 kdy: 26 Března 2009, 15:52:54 »
viem ze to nieje dlhodobe vhodne riesenie, ale zatial mozes namiesto tych restartov pc skusit restartovat len alsu:
Kód: [Vybrat]
sudo alsa force-reloadmne to vzdy pomoze ked je daky problem zo zvukom [ak teda pouzivas na zvuk alsu]
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

makosch

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Března 2009, 11:56:08 »
tak jsem to zkusila a nic-zvuk nejde pořád, terminál mi vypsal tohle:

lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/makoschka/.gvfs
      Output information may be incomplete.
Terminating processes: 6211lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/makoschka/.gvfs
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/makoschka/.gvfs
.
Unloading ALSA sound driver modules: snd-hda-intel snd-usb-audio snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-seq-dummy snd-pcm snd-seq-oss snd-usb-lib snd-seq-midi snd-seq-midi-event snd-rawmidi snd-hwdep snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-alloc.
Loading ALSA sound driver modules: snd-hda-intel snd-usb-audio snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-seq-dummy snd-pcm snd-seq-oss snd-usb-lib snd-seq-midi snd-seq-midi-event snd-rawmidi snd-hwdep snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-allocFATAL: Error inserting snd_hda_intel (/lib/modules/2.6.27-7-generic/kernel/sound/pci/hda/snd-hda-intel.ko): Cannot allocate memory
 (failed).

mě to nic neříká, nevím jestli z toho někdo něco vyčtete...

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
« Odpověď #3 kdy: 27 Března 2009, 14:51:54 »
No napada me ze jsme jeste dodelavali neco v nejakem konfiguraku pro ALSU - aby se detekoval zastrceny Jack od sluchatek (dle navodu tady na foru) a prez ten sluchatkovy vystup ted jedeme na externi bednicky, kdyz zastrcis a vyndas konektor od tech bednicek tak to nepomuze ?
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

makosch

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 28 Března 2009, 17:05:27 »
asi máš pravdu - odpojila jsem externí bedničky a zvuk (zatím) jde stále.
ta úprava  byla podle tohohle příspěvku: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,32274.0.html
mám dojem, že ais blbne ten výstup na sluchátka, nevíte někdo jak to zjsitit a opravit?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.