Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nejde wifi u NB při restartu  (Přečteno 2168 krát)

lamalam

• Návštěvník
nejde wifi u NB při restartu
« kdy: 03 Dubna 2009, 16:38:05 »
Ahojte,
Mám problém s připojením internetu u notbooku přes wifi.
Sestava: 1 stolní PC s Ubuntu - připojený kabelem k routeru; 1 notebook s Ubuntu - připojení přes wifi k routeru

Problém: Při startu notebooku nejde internet.  Musím kliknout na ruční nastavení sítě a přepsat heslo WPA na to, které mám nastavené jako výchozí (automaticky se mění). Pak už internet běží, ale při dalším spuštění notebooku musím heslo WPA zase přepsat.

Nastavení sítě u notebooku
Bezdrátové připojení: 1) Nastavení bezdrátové sítě: Typ hesla - osobní režim WPA
                                   2) Nastavení připojení: Automatické nastavení (DHCP)

Drátové připojení: zapnut cestovní mód; pokud zde nastavím Automatické nastavení (DHCP) a vyplním IP,masku,bránu (routeru) je situace stejná.

Spojení bod-bod: nenastaveno, nepovoleno

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: nejde wifi u NB při restartu
« Odpověď #1 kdy: 08 Dubna 2009, 20:11:50 »
Ahojte,
Mám problém s připojením internetu u notbooku přes wifi.
Sestava: 1 stolní PC s Ubuntu - připojený kabelem k routeru; 1 notebook s Ubuntu - připojení přes wifi k routeru

Problém: Při startu notebooku nejde internet.  Musím kliknout na ruční nastavení sítě a přepsat heslo WPA na to, které mám nastavené jako výchozí (automaticky se mění). Pak už internet běží, ale při dalším spuštění notebooku musím heslo WPA zase přepsat.

Nastavení sítě u notebooku
Bezdrátové připojení: 1) Nastavení bezdrátové sítě: Typ hesla - osobní režim WPA
                                   2) Nastavení připojení: Automatické nastavení (DHCP)

Drátové připojení: zapnut cestovní mód; pokud zde nastavím Automatické nastavení (DHCP) a vyplním IP,masku,bránu (routeru) je situace stejná.

Spojení bod-bod: nenastaveno, nepovoleno

Neco podobneho se mi stalo taky. Jednou na laptopu u znameho a ten mel chipset rt2500, pricemz jsem problem nevyresil, pac nebyl cas, protoze to po prenastaveni fungovalo a pak jeste jednou na mem laptopu na distru Sabayon. Zmenil jsem encrypt na WPA only, predtim jem mel WPA/WPA2. To solo WPA mi pak Sabayon pobral, ale pro jistotu jsem stejne zrusil network managera a nainstalil Wicd. Osobne si myslim, ze network manager nepobral ten kombinovanej WPA/WPA2, protoze posleze nemam problem a to ani na Ubuntu, ktere mam porad v zaloze.. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.