Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s bootovanim po instalaci z USB  (Přečteno 1136 krát)

Luigy.cz

• Návštěvník
Problem s bootovanim po instalaci z USB
« kdy: 10 Dubna 2009, 09:25:37 »
Ahoj, mam takovy problem s bootovanim:
Prave jsem si poridil domu neco cemu se chystam rikat server a jako OS jsem zvolil Ubuntu 8.10. Server nema mechaniku, takze jsem prez nejaky soft vytvoril bootovaci flash disk. Nainstaloval jsem cely system a pak vysunul flash a restartoval... No a bios ze prej nenasel zadne bootovaci medium. Zkusil jsem se prohrabat v nastaveni biosu... a nic. Tak me napadlo vratit tam ten flashdisk a vse bylo ok. Ocividne mam bootovaci sektor pouze na flashi a ne na HDD.
Co s tim? Lze nejak dodatecne vytvorit bootovaci sektor na disku, kdyz uz tam je system? Nechce se mi reinstalovat system...
Please help. BTW: Jsem linuxak amater takze prosim pomalu na me :)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: Problem s bootovanim po instalaci z USB
« Odpověď #1 kdy: 10 Dubna 2009, 09:37:41 »
Chtělo to při instalaci vybrat správně místo pro bootsektor. Já bych to přeinstaloval.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Luigy.cz

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Dubna 2009, 12:25:52 »
Problem je ten, ze mam pripojeni pouze prez CDMA ktere je dost pomale, takze cela instalace trvala asi 4 hodiny a stala me snizeni rychlosti stahovani. Nova instalace by trvala jeste dele :(
Rad bych proto nasel jine reseni...

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #3 kdy: 10 Dubna 2009, 12:40:29 »
Nabootujte z toho USB flash disku, podivejte se treba cfdiskem na disk v pocitaci. Je prvni oddil nastaveny jako bootovaci (ma nastaven Flag: Boot)? Je nainstalovany bootloader v adresari /boot/grub?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.