Zdravím,
po xletech nespokojenosti s WinXP jsem ke svému úžasu objevil Ubuntu a rozhodl se ho nainstaloval. Od pc potřebuju jen pár věcí a proto mám už poměrně dlouhou dobu slabou konfuguraci, která mi však na mou práci dostačuje.
Můj problém je však v tom, že se teď s Ubuntu na pc nedá skoro vůbec pracovat. Procesor je starý AMD Athlon 1.4, ram 512 MB a nemůžu normálně ani surfovat po inetu. Na co kliknu se otevírá sekaně a hrozně pomalu. Měl jsem za to, že když mi na tom bez problému jely XP a dělal jsem v tom v pohodě i ve photoshopu s fotkama tak na tom ubuntu pošlape. Ve sledování systému jsem zjistil, že v klidovém stavu je využití CPU cca 40% (nic na pc nedělám), jakmile však zapnu firefox a začne načítat stránka, tak to ihned vyskočí na 100% a tímpádem se to začne sekat, dokonce scrollování myší nebo psaní textu probíhá trhaně. Ram je nehledě na probíhající operaci pořád na 63%.
Nechci od ubuntu odejít, četl jsem, že je stavěno i na slabší počítače, ale fakt se na tom nedá dělat. Co si o tom myslíte? Je problém s procesorem nebo jinde? Nějaký nápad?
Díky