Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 11.04 - Problém s wifi pripojením  (Přečteno 2103 krát)

esteban

• Návštěvník
Ubuntu 11.04 - Problém s wifi pripojením
« kdy: 19 Července 2011, 17:58:34 »
Zdravím, jedného dňa som sa rozhodol si na notebook nainštalovať Ubuntu, zrušil som XP, zformátoval harddisk, nainštaloval Ubuntu. Lenže v Ubuntu som úplný nováčik, tento notebook sa využíva len na filmy, hudbu, office a internet.

Predtým na windowse mi zobrazovalo dve dostupné wifi-pripojenia. Po nainštalovaní Ubuntu mi ich našlo, no stále sa na nich len pripája, na chvíľu sa mi podarilo pripojiť na jedno z nich, no signál bol slabý a nezobrazilo mi žiadnu stránku :( Na to druhé sa ani nepripojí.

K jednému pripojeniu mám tieto údaje: ssid, AP-ip, wep, meno, heslo, ip     

Pripojenie je cez DSL kábel na inom počítači, kde je wifi-router a cez neho sa pripojujú ostatné compy.

Otvoril som si vlastnosti pripojenia no vôbec neviem čo mám kde vyplniť... ani netuším kde môže byť chyba. Prosím pomôžte nováčikovskej lame :)

Ďakujem

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re: Ubuntu 11.04 - Problém s wifi pripojením
« Odpověď #1 kdy: 19 Července 2011, 18:17:35 »
Není to jen tím že je slabý signál?
Poprosíme otevřít terminál a postupně do něj zadat dané příkazy (a pokud to půjde se připojit na ten internet) a výpisy vložit sem ať se máme od čeho odrazit.  ;)
Kód: [Vybrat]
lspci
iwconfig
ifconfig
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

esteban

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Července 2011, 19:08:38 »
Zdravím,

asi to bolo slabým signálom, nakoniec to nabehlo, zatiaľ len jedno z tých 2 pripojení. Zatiaľ ide :) Teraz inštalujem flash player ako ďalší krok ku kompletizácií netu :)

Diky pekne.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 19 Července 2011, 21:40:05 »
Balík ubuntu-restricted-extras dodá vše co potřebuješ, včetně toho Flashe

esteban

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Července 2011, 23:05:08 »
Ďakujem pekne :)

Ten net ide v pohode, aj flash player, zatiaľ všetko beží na 1OO percent :) som veľmi spokojný, až nezvyk :) stále mám paranojické stavy kedy sa čo pokazí :D (zvyk z Win) užívam si používanie PC bez stresu, konečne som sa dočkal :)

Oki, môžete zavrieť tému nech tu nespamujem :)

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 21 Července 2011, 13:54:20 »
Uzavření můžeš provést pouze ty nebo admin. V tvém případě stačí aby jsi editoval svůj první post a do nadpisu přidal [Vyřešeno]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.