Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: tiskárna Canon LBP 3300 netiskne  (Přečteno 1964 krát)

krokyn

• Návštěvník
tiskárna Canon LBP 3300 netiskne
« kdy: 19 Dubna 2009, 15:27:32 »
Po instalaci driveru a restartu cups je tiskárna viditelná se všemi možnostmi tisku (vč. oboustranného tisku), ovšem nic nevytiskne.
Zkoušel jsem to vyřešit a dále vytisknout zkušební stránku pomocí utility Aplikace->Nastavení->Tisk ovšem bezúspěšně. Hlášení o řešení problému je v příloze, stejně jako zobrazení stavu tisku zkušební stránky.
Budu rád za jakoukoliv pomoc, dík.

[attachment deleted by admin]

picard

• Stálý člen
  • **
Re: tiskárna Canon LBP 3300 netiskne
« Odpověď #1 kdy: 19 Dubna 2009, 18:12:45 »
A zkoušel jste taky tento postup (funguje i pro Vaší tiskárnu): http://www.linuxtip.cz/index.php/kubuntu/36-hardware/51-tiskarna-canon-lbp-2900 ?

krokyn

• Návštěvník
Re: tiskárna Canon LBP 3300 netiskne
« Odpověď #2 kdy: 19 Dubna 2009, 20:16:46 »
Instaloval jsem podle tohoto návodu - přímo od Canonu k driveru (vynechávám kroky pro rpm apod.)
Citace
1
Install the common module for CUPS driver.
Kód: [Vybrat]
# dpkg -i cndrvcups-common_x.xx-x_i386.deb2
Install the CAPT printer driver module.
# dpkg -i cndrvcups-capt_x.xx-x_i386.deb3
Restart CUPS.
# /etc/init.d/cups restart[/b]For deb packages:
Note     * Do not register the printer using the "lpadmin" command before restarting CUPS.
4
Register the printer (PPD) with the print spooler.
/usr/sbin/lpadmin -p LBP3300 -m CNCUPSLBP3300CAPTK.ppd -v ccp:/var/ccpd/fifo0 -E5
Register the printer in the ccpd daemon setup file.
/usr/sbin/ccpdadmin -p LBP3300 -o /dev/usb/lp0Note     * Depending on the distribution you are using, "/dev/usblp*" may be displayed in [Printer Device Path].
6
Start ccpd daemon.
# /etc/init.d/ccpd startNote     * It would be convenient to set ccpd daemon to start automatically when Linux starts up.
Zdá se, že se moc neliší od toho z odkazu, prošel jsem si je a spustil znovu(?) ccdp
Pokud nyní použiji příkazy z odkazu, dostanu tato hlášení:
CUPS_ConfigPath = /etc/cups/
 LOG Path        = None
 UI Port         = 59787

Entry Num  : Spooler : Backend : FIFO path : Device Path : Status
 ----------------------------------------------------------------------------
     [0]    : LBP3300 : ccp : /var/ccpd/fifo0 : /dev/usb/lp0 :
Příkaz z odkazu
captstatusui -P LBP3300 dává také správný výsledek - objeví se dialogové okno se zprávou "ready to print", takže komunikace již funguje.
Po spuštění tisku se na tiskárně objeví chyba a je třeba na tiskárně zrušit tisk, což linux přijme.

Nejsem si zcela jist, zda jsem něco nepřehlédl. Napadá mne proto ještě, jelikož se tiskárna po instalaci driveru objevila dvakrát (resp. před instalací driveru ji systém viděl, ale nespolupracoval s ní). Pouhé odebrání tiskárny nepomáhá. Zkusím odebrat drivery i tiskárny, pak je opět nainstaluji bez spuštěné tiskárny, aby na ni nemohl systém předem reagovat. Dám vědět, jak to dopadlo. Díky za odkaz.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.