Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu|||rucni nastaveni TCP/IP,..ip,maska atd  (Přečteno 5079 krát)

dorianCZ

• Návštěvník
Ubuntu|||rucni nastaveni TCP/IP,..ip,maska atd
« kdy: 18 Dubna 2009, 00:30:46 »
Zdravim prosim o radu jelikoz jsem nad tim stravil jiz asi 3 dny,nemohu najit nikde nastaveni Ip,masky atd,jsem novackem chtel bych zacit pouzivat linux ale je to jen zacatek a jsem v koncich :)....treba jsem lama ve win XP mi to jde v pohode a tada fakt nevim,vsem vam predem dekuji za radu

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Ubuntu|||rucni nastaveni TCP/IP,..ip,maska atd
« Odpověď #3 kdy: 18 Dubna 2009, 22:30:52 »
Systém → Volby → Připojení k síti → karta "Drátová" (první karta) → Přidat → karta "Nastavení IPv4" (třetí karta) → Metoda: Ruční → Přidat

(Jestli to ani teď nepochopíte, tak už vážně nevím...)

[attachment deleted by admin]

caron

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Dubna 2009, 15:51:36 »
Pripájam sa do diskusie v tomto vlákne,pretože mám tiež problém s ručným nastavením IP...Dodnes som používal Ubuntu 7.10,ale keďže je táto verzia už nepodporovaná,rozhodol som sa pre nové Ubuntu 9.04.Problém s nastavením siete som tušil,lebo sa to nedalo nastaviť ani v Live.Konkrétne po zadaní DNS,IP,masky a brány po kliknutí na "Použiť" nastavené údaje pre bránu zmiznú /DNS,IP a maska zostanú/ a internet je nedostupný.Niektorí doporučujú Wicd,ale bez internetu to asi nepôjde.Dopredu ďakujem za prípadnú pomoc.

SKYOne

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Dubna 2009, 21:04:52 »
Taky mám úplně stejný problém v Kubuntu 9.04. Po zadání IP adresy, masky, brány a DNS, maska podsítě zmizi a nejde se připojit.

MPavel

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 24 Dubna 2009, 07:06:56 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,29680.0.html

Overené, funkčné. Ubuntu si z nejakého dôvodu nechce nechat zmeniť profil Auto, novovytvorený profil rešpektuje a bez problémov používa.
HP 6735s, AMD Athlon X2, 2GB RAM
Ubuntu 9.04 amd64
Xubuntu 9.04 amd64

caron

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Dubna 2009, 11:45:18 »
Nastavil som to ručne v /etc/network/interfaces resp. /etc/resolv.conf. Teraz mám síce na hornej lište ikonu siete s červeným krížikom, ale internet funguje. Ten primárny network-manager je nanič. Vďaka za návody na fóre...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.