Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 9.04 - nVidia a xorg.conf  (Přečteno 897 krát)

mitr

• Návštěvník
9.04 - nVidia a xorg.conf
« kdy: 25 Dubna 2009, 09:46:02 »
Zdravím,

předem píšu že jsem Linuxový začátečník :)
Včera jsem si nainstaloval na notebook Ubuntu 9.04.
Překvapilo mě že se to ptalo akorát na moje uživatelské jméno a heslo, ale nikde jsem nevyplňoval heslo roota.
Po instalaci se stáhly nějaké aktualizace (hlavně čeština, protože jsem nebyl připojen na net při instalaci) a chtělo to heslo správce, tak jsem zkusil zadat stejné jako u sebe jako uživatele a za fungovalo to :)
Už od začátku mi fungovalo zobrazení na externím monitoru, což se mi líbilo, pak si Ubuntu vzpomnělo že naisntaluje ovladače od nVidia, tak jsem si řekl že ano, do té doby nešly efekty a celkově graicky to bylo nějaké líné. Po instalaci ovladačů a restartu se ale už nic nezobrazovalo na externím monitoru jen na notebooku. Podíval jsem se na nastavení grafiky a externí monitor tam byl disable, tak jsem ho povolil, ale nic se nestalo. Záhaně při aktualizaci mi už nešlo zadat také heslo pro roota a další problém je v tom, že na soubor xorg.conf má právo jen root a od té doby také nejde měnit nastavení, což by mohl být ten problém :)

Pochopil bych ejště že se třeba nějak změní práva při isntalaci ovladačů u xorg.conf, ale proč mi nejde rootovské heslo ?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.