Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Synaptic nezobrazuje všechny balíky dostupné přes zdroje [vyřešeno]  (Přečteno 1333 krát)

saybye

• Návštěvník
    • Tvrz Bernartice
Ahoj.
Nainstaloval jsem nově Ubuntu 8.10 a chtěl doinstalovat freemind ( http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page )
Přidal jsem tedy příslušné zdroje, ale v Synapticu freemind stále nevidím (ani po reloadu seznamu).

Nicméně přes apt-get jsem freemind nainstaloval bez problémů a balík se stahoval právě z těch zdrojů co jsem kvůli tomu přidával - předpokládám tedy, že zdroje jsem přidal správně.
Aplikace funguje správně, ale stále ji v Synapticu nevidím (ani jako inatalovanou ani jako nenainstalovanou)

Zároveň jsem si všiml, že podobný problém mám i u jiných balíků (třeba když v synapticu zadám do vyhledávání compiz, zobrazí se mi jeden jediný balík) - a opět přes apt-get najdu a stáhnu všechny xxx-compiz-xxx balíky, které potřebuji.

Stejným způsobem jsem před časem instaloval Ubuntu na jiný stroj a podobné problémy jsem neměl. Když teď porovnám zdroje definované na obou OS, tak jsou totožné. U té nové instalace ubuntu mám ale popsané problémy se Synapticem, u té straší instalace vše OK.

Nevíte někdo na co se zaměřit, jak začít hledat v čem je zakopaný pes? Nenapadá mě v čem by mohl být problém...
(Možná je to naprostá trivialita - ale nejsem Linuxák, takže netuším, od čeho se odpíchnout)

Díky za rady.
« Poslední změna: 27 Března 2009, 10:36:50 od Premet »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Synaptic nezobrazuje všechny balíky dostupné přes zdroje
« Odpověď #1 kdy: 25 Března 2009, 16:35:22 »
Jak ty balíky hledáte? Přes klasické hledání nebo přes to okno rychlého vyhledávání? Ono totiž to rychlé vyhledávání je takové hodně labilní a hledá si občas jen něco (někde jsem na to viděl i bugreport...).

saybye

• Návštěvník
    • Tvrz Bernartice
« Odpověď #2 kdy: 26 Března 2009, 10:08:07 »
Zkoušel jsem oboje hledání.
Ještě zkusím seřadit je všechny podle abecedy a najít je v tom seznamu ručně - abych věděl, že tam opravdu nejsou... (ale mám pocit, že i to už jsem zkoušel - ještě ověřím)

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 26 Března 2009, 10:42:17 »
Zkus v Synapticu vpravo stisknout tlačítko původ - zobrazí se zdroje, které máš přidané - označ zdroj, který jsi přidal a uvidíš zda jsou tam ty balíčky nebo "ne", popř. jak se jmenují.
« Poslední změna: 26 Března 2009, 10:47:59 od luisah »

saybye

• Návštěvník
    • Tvrz Bernartice
« Odpověď #4 kdy: 27 Března 2009, 09:22:59 »
Vyřešeno.

V Synapticu kliknu na Origin -> vyberu zdroj, o kterém si myslím, že by tam hledaný balík (freemind) měl být -> a on tam skutečně je a dokonce je i označený jako nainstalovaný.
Stejně tak u balíků Compizu, které jsem také nemohl najít.
Čili vše v pořádku.

Zkoumal jsem tedy proč se mi nepodařilo je najít pomocí vyhledávání:
Quick Search skutečně nefuguje - nenajde nic. Kliknu na klasické Hledání, zadám hledaný název a zase nic...
...a pak mi došlo, že jsem pokaždé zapoměl vymazat to, co jsem napsal předtím do políčka pro Rychlé hledání. Nenapadlo mě, že Synaptic udělá mezi výsledky obou hledání průnik.
Jakmile pole pro Rychlé vyhledávání vyčistím a znovu použiju klasické hledání, tak všechny balíku normálně najdu.

Takže shrnutí:
Problém byl jednak v bugu v Rychlém vyhledávání a pak hlavně v bugu mezi židlí a klávesnicí  ;)

Pánové, díky za pomoc.
K.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Synaptic nezobrazuje všechny balíky dostupné přes zdroje [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 27 Března 2009, 10:58:03 »
Tohle by stálo za nahlášení na bugzille.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
Ahoj, dřív mi to problém nedělalo, ale teď ta poslední verzi mi dělá přesně to samí :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.