Ahoj.
Nainstaloval jsem nově Ubuntu 8.10 a chtěl doinstalovat freemind (
http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page )
Přidal jsem tedy příslušné zdroje, ale v Synapticu freemind stále nevidím (ani po reloadu seznamu).
Nicméně přes apt-get jsem freemind nainstaloval bez problémů a balík se stahoval právě z těch zdrojů co jsem kvůli tomu přidával - předpokládám tedy, že zdroje jsem přidal správně.
Aplikace funguje správně, ale stále ji v Synapticu nevidím (ani jako inatalovanou ani jako nenainstalovanou)
Zároveň jsem si všiml, že podobný problém mám i u jiných balíků (třeba když v synapticu zadám do vyhledávání compiz, zobrazí se mi jeden jediný balík) - a opět přes apt-get najdu a stáhnu všechny xxx-compiz-xxx balíky, které potřebuji.
Stejným způsobem jsem před časem instaloval Ubuntu na jiný stroj a podobné problémy jsem neměl. Když teď porovnám zdroje definované na obou OS, tak jsou totožné. U té nové instalace ubuntu mám ale popsané problémy se Synapticem, u té straší instalace vše OK.
Nevíte někdo na co se zaměřit, jak začít hledat v čem je zakopaný pes? Nenapadá mě v čem by mohl být problém...
(Možná je to naprostá trivialita - ale nejsem Linuxák, takže netuším, od čeho se odpíchnout)
Díky za rady.