Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Truecrypt - Incorrect password or not a TrueCrypt volume. [vyřešeno]  (Přečteno 2205 krát)

o5

• Host
Zdravim, vcera jsem delal upgrade na 9.04, respektive jsem si (s chuti) dal cistou instalaci. No a dostal jsem se na Truecrypt a ten mi z nejakych neznamych duvodu pise tuhle nesmyslnou hlasku. Je to divne protoze jsem ho pred reinstalem pouzival cca 1/2 roku denne a nemel jsem s tim problem.

Jedna se o externi hdd, kde je nejaky ntfs sifrovany oddil. No a postup, ktery mi bezproblemu fungoval je nasledujici :
truecrypt->
select file (vyberu soubor na ext hdd coz je vlastne zasifrovany oddil) ->
mount->
zaskrtnu use keyfiles, vyberu file obsahujici key
->ok
Zepta se mi to standartne na root heslo a pak tam skoci tahle hlaska...

Nenapada nekoho neco? Me nenapada nic jineho nez ze by to snad mohlo mit nejakou spojitost s ext4 a ntfs, nevim, kazdopadne by mohl nekdo napsat, ze mu to na zminene konfiguraci funguje..

Dik
« Poslední změna: 04 Května 2009, 12:38:30 od kiklhorn »

pim

• Aktivní člen
  • *
  • I zde mohla být umístěna Vaše reklama.
Re: Truecrypt - Incorrect password or not a TrueCrypt volume.
« Odpověď #1 kdy: 27 Dubna 2009, 21:00:11 »
Neni treba chyba v klavesnici? Mohlo se ti zmenit rozlozeni klaves. (QWERTY/QWERTZ)

Je ten zasifrovany disk v poradku? Dari se ti ho pripojit k jinemu pocitaci? Zasifrovany oddil muze mit poskozenou hlavicku. Pokud je vytvoreny sestkovou verzi Truecryptu, tak obsahuje zalohu hlavicky a automaticky by se obnovila. U starsich verzi byvalo nutno si hlavicku zalohovat zvlast.

Zkus se podivat na http://wiki.ubuntu.cz/TrueCrypt. Treba tam najdes odpoved. (Je tam i navod,jak se zbavit nutnosti pokazde zadavat administratorske heslo.).
Ubuntu 10.04 64bit (LTS) & Arch Linux 64bit;
HP6720s; CPU: C2D T7250; Chipset: Intel GM965; Graphics: Intel GMA X3100; Wifi: Intel 3945ABG;

o5

• Host
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2009, 22:12:43 »
Neni treba chyba v klavesnici? Mohlo se ti zmenit rozlozeni klaves. (QWERTY/QWERTZ)0
neni, protoze u jednoho sifrovaneho oddilu pouzivam jen keyfile (na tom ext hdd mam tri sifrovane oddily - nejde ani jeden)

Je ten zasifrovany disk v poradku? Dari se ti ho pripojit k jinemu pocitaci?
jezis, to si me docela vylekal, no jestli je v poradku nevim a 100% to tedka zjistit nemohu, protoze nemam pristup k druhemu pc, kde jsem tento disk pouzival. Ale nahodil jsem live cd, nainstaloval truecrypt (tusim stejnou verzi jako jsem mel na 8.10, tedy truecrypt 6.0 a stejny problemy :( )

Pokud je vytvoreny sestkovou verzi Truecryptu, tak obsahuje zalohu hlavicky a automaticky by se obnovila. U starsich verzi byvalo nutno si hlavicku zalohovat zvlast.
Moc tomuhle nerozumim, sice jsem pouzival asi sestkovou verzi, ale kdyby ne, tak by to znamenalo ztratu dat (bez zalohy hlavicek) ?

Dekuji za odpoved(i)

pim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Dubna 2009, 22:56:53 »
V menu Truecryptu:
Kód: [Vybrat]
Tools - Backup Volume Header/Restore Volume HeaderZda obsahuje zalohu hlavicky zjistis u pripojeneho oddilu v
Kód: [Vybrat]
Volumes - Volume properties, ale to ti ted nepomuze.

Divil bych se,kdyby byly poskozeny vsechny zasifrovane soubory/oddily. Pouzivas pro vsechny stejny klicovy soubor? Keyfile muze byt poskozeny. I kdyz se lisi od originalu v jedinem bitu, uz nic nerozsifruje.
Zkus vytvorit novy zasifrovany soubor. Pokud ti nepujde pripojit ani ten, je chyba v programu. Ovsem to asi take nebude ten pripad, kdyz ti to nejde ani z LiveCD. Videl bych to na poskozeny keyfile. Zalohu keyfile mas?
HP6720s; CPU: C2D T7250; Chipset: Intel GM965; Graphics: Intel GMA X3100; Wifi: Intel 3945ABG;

o5

• Host
« Odpověď #4 kdy: 27 Dubna 2009, 23:21:05 »
kazdy oddil = jiny keyfile + pass (krome toho jednoho, ktery spoustim stale (hudba), tam je jen keyfile)

Videl bych to na poskozeny keyfile. Zalohu keyfile mas?
Doufam v to, zalohu keyfiles mam na jinem stroji, tam budu ale fyzicky az o vikendu a vzdalene se tam asi nedostanu.

Zatim diky, dam vedet jak to dopadlo..

pim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 27 Dubna 2009, 23:27:58 »
Snad to uspesne vyresis. Vyzkouset, jestli je mozne nabootovat z LiveCD a zkusit pripojit svuj sifrovany oddil z nej, ted nemuzu. Pocitac zchroustava nejaka data a bude mu to trvat jeste tak den a pul.

o5

• Host
« Odpověď #6 kdy: 30 Dubna 2009, 18:19:13 »
Tak supa, bylo to opravdu spatne zkopirovanymi klici..Akorat by me teda fakt zajimalo, jak to ze mi MC-cko divne zkopcilo key file..nic bych za to nedal, ze v tom ma prsty NTFS na externim disku, ale asi blbost, no kazdopadne nekdo znalej by mi to mohl vysvetlit, jinak lock :]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.