Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nenajde mi particie na disku pocas instalacie Ubuntu 6.06 64Bit verzia  (Přečteno 1398 krát)

Baseilos

• Návštěvník
Nazdar
, potrebujem poradit , som zaciatocnik s LINUXOM a som sa rozhodol pre Ubuntu 6.06.
Kedze mam 64bit procesor , rozhodol som sa pre 64 bitovu verziu, ale mam problem pocas instalacie. Totizto po zavedeni programu na spravu Diskov (Partition Managera) v instalacii , mi nevypise nic , ziadnu particiu , ani zoznam diskov , ani GParted mi nic nezobrazi. Po spusteni LiveCD (to nabehne v pohode) som pozeral do nastavenia->Disky , tam mi zobrazi disky , ale po kliknuti na prehlad partiicii napise ze ziadne particie niesu najdene.
Mam 2 disky - 80GB Maxtor a 150GB Samsung (S-ATA). Na 150 GB som vytvoril cez Partition manager vo windowse particiu a naformatovalna EXT3, Ale Ubuntu ju aj tak nenasiel.

Nevie niekto co s tym moze byt?

Dakujem

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Nenajde mi particie na disku pocas instalacie Ubuntu 6.06 64Bit verzia
« Odpověď #1 kdy: 22 Září 2006, 19:44:03 »
Neformatujte zadne oddily ve windows. Nechte na disku volne misto a nechte instalator Ubuntu, aby si oddily vytvoril sam.

Baseilos

• Návštěvník
Nenajde mi particie na disku pocas instalacie Ubuntu 6.06 64Bit verzia
« Odpověď #2 kdy: 22 Září 2006, 19:49:21 »
Totizto , aj ked som nebola vytvorena particia tak nic sa nezobrazilo , len text ze mam vybrat particiu kde cchem nahrat a viac nic, a pri textovej instalacii mi to zobrazi len modru obrazovku bez textu s prikazovym riadkom do ktoreho mozem pisat (taky sedy na spodu).
Asi spravim screenshot, aby ste videli kde presne a ako mi to zastavi.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.