Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wubi nebo Life CD?  (Přečteno 1332 krát)

Tipe

• Návštěvník
Wubi nebo Life CD?
« kdy: 11 Května 2009, 13:49:04 »
Zdravím,mám HDD rozdelenej na vice oddilu.Dva jsou primary a v jednom mam widle a do druheho(cisty oddil) jsem pres wubi nainstalil Ubuntu 8.04. Je v tom rozdil (beh aplikaci atd),nez kdybych ho instaloval pres bootovani z CD do toho oddilu?Mel jsem totiz bojara abych neprisel o data na jinych oddilech.Mam dva primarni a dva logicke oddily na jednom fyz.HDD.Dekuji za nazor.
EDIT:cetl jsem ze lepsi je Life CD nez wubi do oddilu co jsou widle pro stabilni pouzivani,jde mi o to,ze jsem to pres wubi dal do cisteho prim.oddilu a jestli je v tom rozdil.
« Poslední změna: 11 Května 2009, 13:57:49 od Tipe »

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: Wubi nebo Life CD?
« Odpověď #1 kdy: 11 Května 2009, 19:13:21 »
Ani jedno ani druhé. Když víc oddílů, tak i samostatné instalace.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Re: Wubi nebo Life CD?
« Odpověď #2 kdy: 11 Května 2009, 19:28:56 »
Pokud instalujete přes wubi, instalujete z Windows. A to Vám vždycky vytvoří jeden velký soubor (archiv) se zabaleným Ubuntu. A je jedno, jestli je to na oddílu co máte Windows nebo na jiném, kde máte data. Jinak instalace přes wubi se doporučuje na vyzkoušení (můžete odinstalovat), na dlouhodobé používání se doporučuje instalace na samostatný oddíl.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.