Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde 3D akcelerace Radeon Xpress 1100  (Přečteno 1306 krát)

Roman Sikora

• Návštěvník
Nejde 3D akcelerace Radeon Xpress 1100
« kdy: 11 Června 2009, 00:31:02 »
Zdravím.
Mám intenzivní pocit, že mi nejde 3D akcelerace Radeonu Xpress 1100. Mám Jaunty a už jsem zkoušel instalovat i ovladače od ATI, ale jak jsem zjistil (i tím, že jsem comp potom jen tak tak zase rozchodil), že tuhle kartu už asi nepodporují, či co. Něco jsem se o tom nakonec dočetl i tady. Neporadí mi někdo, jestli se to přece jen dá nějak zprovoznit? Nemusí to být žádný zázrak, ale aspoň Dreamchess by se v tom mohly dát zahrát.  :)
Díky.

PS: Jo, a prosím raďte opatrně, jsem linuxový analfabet.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re: Nejde 3D akcelerace Radeon Xpress 1100
« Odpověď #1 kdy: 11 Června 2009, 10:52:03 »
Zdravím.
Mám intenzivní pocit, že mi nejde 3D akcelerace Radeonu Xpress 1100. Mám Jaunty a už jsem zkoušel instalovat i ovladače od ATI, ale jak jsem zjistil (i tím, že jsem comp potom jen tak tak zase rozchodil), že tuhle kartu už asi nepodporují, či co. Něco jsem se o tom nakonec dočetl i tady. Neporadí mi někdo, jestli se to přece jen dá nějak zprovoznit? Nemusí to být žádný zázrak, ale aspoň Dreamchess by se v tom mohly dát zahrát.  :)
Díky.

PS: Jo, a prosím raďte opatrně, jsem linuxový analfabet.

Základní 3D akcelerace - tj. pro 3D efekty (Compiz) na této kartě jede pod svobodným ovladačem Mesa (radeon), který je již v jádře. Na 3D hry ovšem zapomeň, i na ty menší jako např. Mario, Tuxart ap. - prostě nejedou...
Mám tuto kartu v ntb taky  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Roman Sikora

• Návštěvník
Re: Nejde 3D akcelerace Radeon Xpress 1100
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2009, 20:08:05 »
A není šance, že by se to třeba nějak vyřešilo do budoucna? To bude pak asi lepší vrátit se na Intrepid.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.