Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jakou distribuci upřednosňujete?  (Přečteno 5123 krát)

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
Re: Jakou distribuci upřednosňujete?
« Odpověď #25 kdy: 03 Června 2009, 17:40:54 »
No skalní susáci jsou tu,tak já jdu taky lobovat za openSuSE  :D
Jinak detailněji → viz můj podpis ;)
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #26 kdy: 03 Června 2009, 19:32:16 »
No skalní susáci jsou tu,tak já jdu taky lobovat za openSuSE  :D
Jinak detailněji → viz můj podpis ;)
Suse - neni to nahodou to distro, ktery nechteji pouzivat ani vlastni vyvojari?  ;D ( zabloudi-li sem nahodou Anicka, ci nektery z jejich nadrizenych, tak je to mysleno pouze jako neprilis dobry vtip )
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #27 kdy: 03 Června 2009, 19:59:56 »
Nevíte jak je na tom s rychlostí Sabayon Linux? Ve virtualu mi bootuje několik minut :D
Coze?? ;D
Me bootuje daleko rychleji, nez Hardy, pocitam, tak 15 sekund do prihlasovaci obrazovky, plus cca 10 do X.. :)

edit: Samozrejme preferuju Sabayon, viz podpis..
Z Ubuntu jsem si ponechal v zaloze Hardyho, ale protoze mi zacina dochazet misto na hadru, tak ho budu muset zrusit a preinstalovat celej kompik znova. Zrusim i Vistu a necham si Sabayon jako primarni a zrejme tam nacpu jeste nejakej Debian, obe distra na 64bitech.. :)
« Poslední změna: 03 Června 2009, 20:08:01 od Pepe999 »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #28 kdy: 03 Června 2009, 20:42:47 »
No to je fajn. Taky o něm uvažuju (o S.). Dále jsem výše opravil svůj příspěvek. Bootuje normálně.

Nevíte jak je na tom s rychlostí Sabayon Linux? Ve virtualu mi bootuje několik minut :D
Coze?? ;D
Me bootuje daleko rychleji, nez Hardy, pocitam, tak 15 sekund do prihlasovaci obrazovky, plus cca 10 do X.. :)

Z Ubuntu jsem si ponechal v zaloze Hardyho, ale protoze mi zacina dochazet misto na hadru, tak ho budu muset zrusit a preinstalovat celej kompik znova. Zrusim i Vistu a necham si Sabayon jako primarni a zrejme tam nacpu jeste nejakej Debian, obe distra na 64bitech.. :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

slamozrout

« Odpověď #29 kdy: 04 Června 2009, 07:33:49 »
slamozrout: Jak je to s náročností Archu na uživatele? Ještě jsem ho nevyzkoušel, neboť mi odradilo to, že všude čtu, že je to pracné, složité,... Třeba v porovnání s instalací Debianu z toho nejmenšího (netového) CD (30MB)?

Nikdy sem Debian z nejmensiho CD neistaloval,ale prekpokladam, ze to nainstaluje pouze zaklad a zbytek musis potom naistalovat a nastavovat. To je u archu podobny ne-li stejny, nejmensi instalacni obraz ma asi 150 MB http://ftp.sh.cvut.cz/MIRRORS/arch/iso/2009.02/. Nainstaluje se zaklad a zbytek jako treba xorg,gdm,kdm atd. si musis nainstalovat sam a nastavit. Podle wiki se to da v pohode zvladnout. Da se rict, ze pokud uzivatel o linuxu neco vi, neboji se prikazove radky a vi co chce delat, tak neni problem arch naistalovat a pouzivat. Me osobne prijde prehlednejsi a jednodussi. Ale jak uz mnohokrat zaznelo kazdej je jinej a kazdymu vyhovuje neco jinyho. Na druhou stranu dokud clovek nevyzkousi, tak nepozna. Takze bych se toho nebal a vyzkousel bych.
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

oyankee

• Host
« Odpověď #30 kdy: 04 Června 2009, 12:26:21 »
No to je fajn. Taky o něm uvažuju (o S.). Dále jsem výše opravil svůj příspěvek. Bootuje normálně.

Coze?? ;D

Úplně pomalé to není, ale žádný rychlík také ne. Gnome mi tam startovalo o dost pomaleji.Celkově to s Jauntym(ext4), alespoň u mě, nesnese srovnání. Když jsem Sabayon používal, tak jedině s Fluxboxem :-) . Ale distro je to zajímavé a určitě stojí za to okusit.

TUXslave

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 04 Června 2009, 14:34:17 »
Asi Vista, ale uvidíme, jak na tom budou W7.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #32 kdy: 04 Června 2009, 14:34:51 »
.. hehe. tady ma nekdo potize se ctenim

David Lynch

• Host
« Odpověď #33 kdy: 04 Června 2009, 14:48:09 »
páchneš idiotismem, chudinko  ;)

To jsem nevedel,ze jsou mezi nama co potrebuji urazet druhe.  ::)

Pavel Půlpán

« Odpověď #34 kdy: 04 Června 2009, 15:15:11 »
To jsem nevedel,ze jsou mezi nama co potrebuji urazet druhe.  ::)

Je vidět, že jsi tu nový... neboj, zvykneš si! ;D

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #35 kdy: 04 Června 2009, 15:21:22 »
To je tak, když je člověk hodnej a dává bany jen na dobu určitou...

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #36 kdy: 04 Června 2009, 16:22:38 »
Odpovím na původní otázku. Já upřednostňuji aktuálně Jauntyho (9.04), protože všechny ostatní distribuce mi něčím vadí, něco mi v nich nevyhovuje. Je ale fakt, že třeba Fedoru jsem nikdy nezkoušel. No já na to aktuálně nemám čas. Ubuntu používám především k práci a naprosto mi vyhovuje. Jaunty navíc zrychlil bootování (v mém případě o 12 - 15 sec) a tuto verzi si nemohu vynachválit. Jediným problémem, co mám, je ignorace výrobce mé grafiky, páč pro tuto verzi nevydal ovladač pro moji kartu. Tož používám OpenChrome, na kterém prý začala spolupracovat údajně i Via (nevím, co je na tom pravdy), ale je fakt, že v této verzi je konečně ovladač na použitelné úrovni. 3D mi ale nefunguje. Ale víte, ono je to možná dobře, 2D mi na práci stačí výborně a alespoň nesedím hodiny u her. ;) A efektivita práce stoupá. Možná ještě dám šanci Debianu, kterého si vážím, ale asi by mi tam chybělo to 1 % z Ubuntu (správce ovladačů, různý artworky a tak, prostě se mi líbí). Jak vidíte, jsem Ubuntista každým coulem a jen těžko bych si už zvykal na něco nového. Snad časem jsem zvědav na Gnome3, ale to už budu mít počítač, co plně podporuje Linux a nenechám se svést ke kompromisům. ;)
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #37 kdy: 05 Června 2009, 22:40:41 »
Přesně todle info jsem potřeboval. Dík :)

Coze?? ;D

Úplně pomalé to není, ale žádný rychlík také ne. Gnome mi tam startovalo o dost pomaleji.Celkově to s Jauntym(ext4), alespoň u mě, nesnese srovnání. Když jsem Sabayon používal, tak jedině s Fluxboxem :-) . Ale distro je to zajímavé a určitě stojí za to okusit.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #38 kdy: 06 Června 2009, 12:09:57 »
Tak to je maso.. ;D ;D ;D ;D

backman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #39 kdy: 07 Června 2009, 13:07:27 »
Ficim na eeebuntu 3.0 (zalozeny na jauntym). Az mi vyreklamuju grafiku tak dam Jauntyho aj na pc. Skusal som Fedoru, Redhat, OpenSuse, Suse, Archlinux, Puppy, Debian, Mandrivu a Xandros ale vzdy som sa vratil k ubuntu (je to strasne pohodlne). Skusal som aj wini ale nemali ovladace na vsetok moj HW. Zatial najvecsia spokojnost s ubuntu akorat mi vadia trosku problemy s intel grafikami ale to sa casom spravii. Inak co sa tyka win7 tak podla mna dopadne ako vista lebo ked tam den pred vydanim nahadzu vsetky blbosti co chcu tak budu radi ked to zapnu.
Nič neni lahšie ako matematika

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.