Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grafika ATI RX3850 T2D512E Blikání obrazovky  (Přečteno 1285 krát)

Potok

• Návštěvník
Grafika ATI RX3850 T2D512E Blikání obrazovky
« kdy: 12 Června 2009, 00:11:39 »
Dobrý den, chtěl by jsem se zeptat: koupil jsem si tuto grafiku, mám nainstalovány nesvobodné ovladače, ale i přez to se mě monitor "seká" prostě přez něj začnou blikat takový černá pruhy.. a to  ikdyž zrovna nechci pustit video atd.. v totemu když chci dát fullscreen, tak mi spadne celý ubuntu, ale v vlc to nedělá. compiz mám ale používám základní pokročilé nastavení - né grafiky compizu. díky moc za rady.
« Poslední změna: 12 Června 2009, 08:24:09 od Potok »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Re: Grafika ATI RX3850 T2D512E Blikání obrazovky
« Odpověď #1 kdy: 15 Června 2009, 09:55:41 »
1) Totem s nesvobodnými ovladači zamrzá (u mě teda jo) - nějjednodušší je to asi vyřešit jiným přehrávačem (VLC, mplayer)
2) Přestane to, když vypneš compiz úplně? (Pokud ne, chyba bude asi někde jinde)
3) Jaký máš monitor, případně jak ho máš připojený (VGA, DVI, ...)
4) Z popisu si člověk problémy s obrazem (černý pruhy) těžko představí - nešlo by to vyfotit a hodit sem obrázek?
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Potok

• Návštěvník
Re: Grafika ATI RX3850 T2D512E Blikání obrazovky
« Odpověď #2 kdy: 15 Června 2009, 10:49:40 »
2)mno tak compiz jsem vypnul a dělalo to pořád
3) monitor mám HP p1130 a mám ho připojený pna VGA - mám redukci na DVI
4) to blikání myslím tak že třeba přez polovinu monitoru jakoby blikaj černý pruhy a vypadá to jako kdyby ten monitor měl malou frekvenci asi tak 30hz

BTW teďka mě už nejde spustit ubuntu vůbec, protože při nabíhání monitor jakoby zamrzne a ukazuje blbosti.. nemyslím systémem ale po grafický stránce, a systé  dál nenabíhá. předtím jsem to vyřešil upravením xorg.conf ale teďka to už nepomáhá, resp. nevím co v něm mám nastavit.

fotky by jsem dal ale nemám jak to vyfotit..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.