Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefungují některé stránky [vyřešeno]  (Přečteno 4064 krát)

dadam

• Aktivní člen
  • *
Nefungují některé stránky [vyřešeno]
« kdy: 20 Června 2009, 17:50:03 »
Zdravím, v Ubuntu mi odmítají fungovat některé stránky. Facebook - nezobrazí se, pokud ano, nepřihlásím se, pokud ano, tak už se nedostanu nikam dál. Abclinuxu.cz a forum.ubuntu.cz - nemůžu odesílat příspěvky. Ve windows mi to funguje...
« Poslední změna: 02 Července 2009, 04:06:29 od kiklhorn »

kingofroad

• Návštěvník
Re: Nefungují některé stránky
« Odpověď #1 kdy: 20 Června 2009, 18:03:58 »
Zdravím, v Ubuntu mi odmítají fungovat některé stránky. Facebook - nezobrazí se, pokud ano, nepřihlásím se, pokud ano, tak už se nedostanu nikam dál. Abclinuxu.cz a forum.ubuntu.cz - nemůžu odesílat příspěvky. Ve windows mi to funguje...

Nojo to je u linuxu normální :-) Prosimtě nesváděj svou neschopnost na os pokud ho neumíš nastavit tak to někomu svěř. Na server pingáš?  a nedostaneš se na něj když pingáš?  Tohle už je druhý dotaz od člověka co nedokáže základy    a tedy se bude těžko zjištovat příčina. Ip máš nastavenu správně, masku bránu dns? nebo dostáváš ip automaticky pomocí dhcp? zkoušel si nastavit ip do pc natvrdo? Když už otázka tak napiš comáš za verzi , a detailně to popiš.

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 20 Června 2009, 18:21:02 »
dadam: Jestli tomu tolik nerozumíš, napiš aspoň výčet stránek, které ti jdou a které nejdou. Když jsem začínal s ubuntu, měl jsem podobný problém - na windows to šlo a na ubuntu tak napůl.
Xubuntu 12.04

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 20 Června 2009, 18:56:18 »
Svoji neschopnost svádím na os který neumím nastavit? Děkuju pěkně ;) O windows jsem psal, aby bylo jasné, že to nejsou chyby serverů. Ty fungují a odpovědi dostávám. Jde o to, že zničeho nic (maximálně mě tak napadá návrat domů z týdenní návštěvy) mi přestal jít Facebook a když jsem se chtěl na něco zeptat na abclinuxu nebo tady, tak nejde odeslat dotaz (chvilku to čeká, pak napíše že stránku nelze zobrazit, tady se mě dokonce jednou zeptal, co chci dělat se souborem index.php).
Ender Wiggin: měl jsi podobný problém? Čím to bylo? Jak jsi řešil?
kingofroad: za ty asi 4 roky co používám Ubuntu jsem se snad aspoň něco málo naučil, nicméně u této chyby mě nenapadá nic, na co bych se měl podívat, co zkontrolovat. Proto tak stručný a blbě znějící dotaz  :)

kingofroad

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Června 2009, 19:09:37 »
Svoji neschopnost svádím na os který neumím nastavit? Děkuju pěkně ;) O windows jsem psal, aby bylo jasné, že to nejsou chyby serverů. Ty fungují a odpovědi dostávám. Jde o to, že zničeho nic (maximálně mě tak napadá návrat domů z týdenní návštěvy) mi přestal jít Facebook a když jsem se chtěl na něco zeptat na abclinuxu nebo tady, tak nejde odeslat dotaz (chvilku to čeká, pak napíše že stránku nelze zobrazit, tady se mě dokonce jednou zeptal, co chci dělat se souborem index.php).
Ender Wiggin: měl jsi podobný problém? Čím to bylo? Jak jsi řešil?
kingofroad: za ty asi 4 roky co používám Ubuntu jsem se snad aspoň něco málo naučil, nicméně u této chyby mě nenapadá nic, na co bych se měl podívat, co zkontrolovat. Proto tak stručný a blbě znějící dotaz  :)

Takže znovu - když jsi zběhlý. Velkýpingy na facebook? pakety se neztrácí? Ip a další jsou nastaveny správně?  Nejde jen facebook? co jiný prohlížeč?. 4 roky nic neznamenají mrkni na užiatele ve windows - většina 99 procent je schopna akorát pokládat dotazy bez samostudia. Jasně je to pohodlný

takže terminal a : ping www.facebook.com -s 1500 - doufám že půjde a  pak bych testl jinej browser. pokud ne tak mi odpověz na ot jestli máš od poskytovatele dhcp nebo statickouip a jestli to dhcp maš v net manageru nebo si schopen editovat interfaces tak aby si tam dhcp nastavil jako statickou ip a měl klid. On občas network manager blbne takže je lepší mít ip natvrdo v interfaces a resolf.conf mít dns

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 20 Června 2009, 21:09:58 »
dadam: Jo, omlouvám se, že jsme to nenapsal hned - já to nevyřešil. Problém "se vyřešil", když jsem změnil nastavení domácí wifi sítě. Nerozumím sítím, nevím co to bylo, prostě jsem znovu nakonfiguroval router podle návodu a změnil heslo a jméno sítě a najednou to šlo. Mezitím jsem ale udělal takových různých věcí, že prostě neumím říct, co bylo špatně. Jen jsem sem napsal svou zkušenost, pro případné zkušenější ochotné poradit.
Xubuntu 12.04

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 21 Června 2009, 21:21:46 »
Ender Wiggin: Díky i za tohle, zrovna jsem zjistil, že problém mám taky ve wifi - momentálně jsem připojený přes kabel a všechno jede jak má.
kingofroad: no dobře, umím prd :P Nerozumím polovině toho, co píšeš. Jen nechcu být házen do jednoho pytle se Středy Vesmíru, google použiju rád, tady ale opravdu nevím od čeho se odpíchnout  :(
K věci: Ping s většími packety nejede, všechno by mělo být nastavené správně - přece jen to nějakou dobu fungovalo a teď přestalo. Počítač mám připojený následovně:
Kód: [Vybrat]
O2 ADSl --> router s modemem --> router s wifi --> notebook (wifi)
                     |
                      ---> notebook (kabel)
(přiznávám že se nejedná o ideální řešení, ale nechci kupovat další router)
Všechno je přes DHCP, doma není jediná statická IP :) Zkoušel jsem chromium, dokonce virtuální mašinu a na ní už nevím co, a taky to nejelo.
A díky za ochotu  ;)

kingofroad

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 22 Června 2009, 14:13:11 »
Ender Wiggin: Díky i za tohle, zrovna jsem zjistil, že problém mám taky ve wifi - momentálně jsem připojený přes kabel a všechno jede jak má.
kingofroad: no dobře, umím prd :P Nerozumím polovině toho, co píšeš. Jen nechcu být házen do jednoho pytle se Středy Vesmíru, google použiju rád, tady ale opravdu nevím od čeho se odpíchnout  :(
K věci: Ping s většími packety nejede, všechno by mělo být nastavené správně - přece jen to nějakou dobu fungovalo a teď přestalo. Počítač mám připojený následovně:
Kód: [Vybrat]
O2 ADSl --> router s modemem --> router s wifi --> notebook (wifi)
                     |
                      ---> notebook (kabel)
(přiznávám že se nejedná o ideální řešení, ale nechci kupovat další router)
Všechno je přes DHCP, doma není jediná statická IP :) Zkoušel jsem chromium, dokonce virtuální mašinu a na ní už nevím co, a taky to nejelo.
A díky za ochotu  ;)

Jasný. malý pingy jdou a velký ne?  jestlie to tak tak je problém  v kvlitě spojení mezi router s wifi a notebook s wifi. Mrkni do routeru a je li tam parametr RTS treshold tak ho nastav na 256 . pak to ulož a restartni router
to samé by bylo vhodné nastavit v notebooku  v parametru wifi
« Poslední změna: 22 Června 2009, 14:18:48 od kingofroad »

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 01 Července 2009, 23:29:43 »
Funguje, děkuju  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.