Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kam s grubem  (Přečteno 1196 krát)

czEdison

• Návštěvník
Kam s grubem
« kdy: 21 Července 2009, 15:46:01 »
Mám takový drobný problém používám vistu a chci si nainstalovat i ubuntu ale s tím že zachovám zavaděč windows jen ho upravím programem EasyBCD na hlavním disku z kterého bootuju mam wokna a druhy disk mam rozdělený na 2 části na jednu chci dát ubuntu a druhý chci jako sdílený disk(fat32) takže moje otázka zní kam při instalaci nainstalovat grub aby mi nezrusil zavaděč woken na disk s vistama ne to je mi jasná zkoušel jsem teď instalovat bez grubu a do ubuntu se nedostanu takže může mi někdo poradit dřív jsem používal mandrivu a i její zavaděč ale pak jsem ji smazal a musel reinstalovat win a to se mi už nechce opakovat.

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
Re: Kam s grubem
« Odpověď #1 kdy: 21 Července 2009, 15:54:43 »
Nejdřív se zeptat strýčka G: http://zaher14.blogspot.com/2008/04/booting-ubuntu-with-vista-boot-loader.html
...snad to pomůže...ale vypadá to že to je to co potřebuješ ;)
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote

fish

• Aktivní člen
  • *
Re: Kam s grubem
« Odpověď #3 kdy: 21 Července 2009, 16:30:09 »
Ak je v BIOSe možnosť výberu boot zariadenia pri štarte PC nainštaloval by som grub na druhý disk s Ubuntu. Išli by obidva systémy a dal by sa testovať multiboot z Visty.
Alebo nastaviť boot z disku s Ubuntu a Vistu štartovať z grubu. Na netbooku tak štartujem XP.

Vojtěch Trefný: Vo Viste je zmenený boot manager. Návod pre Vistu neplatí.
Acer Aspire 5738ZG/Intel T4400/ATI MR HD 4650/4GB RAM :: Ubuntu 10.04 64bit/Kbuntu 10.10 64bit/Win7 HP 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.