Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém s ubuntu alebo poškodený HDD?  (Přečteno 1950 krát)

shaddie

• Návštěvník
problém s ubuntu alebo poškodený HDD?
« kdy: 28 Června 2009, 23:41:39 »
Mam NB asus A6M Q046. Je starý asi tak 2 a pol roka- čo už je dosť a preto neviem v čom je problém. Disk mam rozdelený pre Win XP a Ubuntu. Po preinstallovani XP som si chcela urobit bootovanie pri starte, ale stale to vyhadzovalo plno chyb a neslo s tym pohnut. Tak ze najlepsim riesenim bude asi nainstalovat si  9.04, kedze pred tym som tam mala 8.10. Ale znicila som 4CD, pretoze som si myslela ze je problem v .iso, kedze mi to vzdy zastalo na 88%. Skusila som teda znovu tam nahodit 8.10, ale to iste... Neviem co sa stalo, kedze pred tym slo urobit aj bootovanie, aj preinstallovat velmi jednoducho. 

Vdaka za odpoved

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: problém s ubuntu alebo poškodený HDD?
« Odpověď #1 kdy: 29 Června 2009, 11:02:52 »
Kontrolu integrity média jsi učinila?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 29 Června 2009, 11:25:30 »
Po dva apol roku to moze byt aj cd mechanika. Mne sa uz po roku pouzivania nedari napalit ubuntu na cd aj ked dvd to este pali celkom slusne. ISO bolo v poriadku.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

shaddie

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Června 2009, 17:09:36 »
mechaniku som mala pokazenu, ale bola v servise a dostala som novu, ale to CD bolo napalene dobre, kedze mi pred tym z neho nainstalovat ubuntu slo.
A ano, kontrola intergrity a aj test pamati vysli bezchybne

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #4 kdy: 06 Července 2009, 12:37:14 »
Mam NB asus A6M Q046. Je starý asi tak 2 a pol roka- čo už je dosť a preto neviem v čom je problém. Disk mam rozdelený pre Win XP a Ubuntu. Po preinstallovani XP som si chcela urobit bootovanie pri starte, ale stale to vyhadzovalo plno chyb a neslo s tym pohnut. Tak ze najlepsim riesenim bude asi nainstalovat si  9.04, kedze pred tym som tam mala 8.10. Ale znicila som 4CD, pretoze som si myslela ze je problem v .iso, kedze mi to vzdy zastalo na 88%. Skusila som teda znovu tam nahodit 8.10, ale to iste... Neviem co sa stalo, kedze pred tym slo urobit aj bootovanie, aj preinstallovat velmi jednoducho. 

Vdaka za odpoved

Takže tam byly zároveň WXP a Ubuntu a po přeinstalování WXP se přepsal MBR, takže bootovali rovnou XP a ty jsi chtěla nainstalovat GRUB, aby sis mohla vybírat systém, ale z CD Ubuntu ti to nešlo? Chápu to správně?
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

shaddie

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 08 Července 2009, 17:30:48 »
Ano neslo, neslo vsak ani nainstallovanie Ubuntu 9.04(ani 8.10). Hoci pred pár dnami som skusala stare kubuntu a to slo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.