Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kopie nastavení uživatele (firefox)  (Přečteno 2549 krát)

antelao

• Aktivní člen
  • *
kopie nastavení uživatele (firefox)
« kdy: 02 Října 2006, 20:35:33 »
Prosím o radu. Mám doma dva uživatele. U prvního jsem nastavil firefox, importoval záložky, doinstaloval pluginy atd. Druhému uživateli to chci nastavit stejně, ale abych nemusel vše dělat dvakrát, použil jsem následující postup:
1. Zazálohoval jsem u druhého uživatele adresář "/home/uzivatel2/.mozilla"
2. Zkopíroval jsem adresář "/home/uzivatel1/.mozilla" do "/home/uzivatel2/.mozilla"
3. Změnil jsem vlastníka příkazem "$ sudo chown -R uzivatel2 /home/uzivatel2/.mozilla"
4. Restartoval KDE do uživatele 2
======================
Výsledek: Záložky jsou OK, pluginy a motivy vzhledu se jeví ve správci rozšíření a správci motivů vzhledu jako nainstalované, ale nejsou funkční :-(

Nevíte kde je chyba? Anebo jinak, jaký je správný postup "kopie nastavení uživatle"? Díky jiří.

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #1 kdy: 02 Října 2006, 22:17:32 »
podle me si to udelal dobre, nevidim tam zadnej problem. firefox si uklada opravdu nastaveni do .mozilla, takze kdyz ho prekopirujes, tak bys mel dostat naprosto identickej profil jako u prvniho uzivatele.
nevim proc to nefunguje.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 02 Října 2006, 22:26:14 »
Smazal jsi nejdriv ten puvodni adresar .mozilla a pak teprve ho prekopiroval?

antelao

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 03 Října 2006, 07:00:56 »
určitě jsem adresář .mozilla nemazal. a obsah toho adresáře jsem myslim nechal přepsat (v krusader: kopírovat - přepsat vše, nebo tak něco). jak přijdu domů, vyzkouším to ještě jednou - s tím smazáním - a dám vědět. zatím díky. jiří

antelao

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 03 Října 2006, 17:25:31 »
Takže jsem postup zopakoval s tím, že jsem celý adresář "/home/uzivatel2/.mozilla" nejdříve smazal a pak tam nakopíroval adresář ".mozilla" od uživatele1. Navíc jsem ještě zjistil, že po provedení změny vlastníka (chown) ještě zůstává (asi) chybně nastavená skupina. takže ve svém postupu jsem ještě doplnil

3.1 "sudo chgrp -R uzivatel2 /home/uzivatel2/.mozilla

Nicméně výsledek pořád stejný ...

drat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 03 Října 2006, 18:36:55 »
No a co takhle zkusit forum na http://forum.czilla.cz. Tam ti poradi spis. Jinak, ze by to chtelo zkopcit obsah adresare z tve zalohy .mozilla/firefox/neco.neco do te nove ale stejneho umisteni. To neco.neco oznacuje nejaky identifikator profilu, ktery si firefox sam vytvari. Ma to i stejny format znaky - tecka - znaky. Mozna, ze tvuj pojmenovanny prfil ignoruje a tvrdosijne si porad vytvari ten co si sam vytvoril pri svem prvnim spusteni a do toho musis nakopcit tvoje. No tak nevim jestli nekdo chape co jsem vubec ted chtel rict :)

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #6 kdy: 03 Října 2006, 18:47:09 »
Citace: drat
No a co takhle zkusit forum na http://forum.czilla.cz. Tam ti poradi spis. Jinak, ze by to chtelo zkopcit obsah adresare z tve zalohy .mozilla/firefox/neco.neco do te nove ale stejneho umisteni. To neco.neco oznacuje nejaky identifikator profilu, ktery si firefox sam vytvari. Ma to i stejny format znaky - tecka - znaky. Mozna, ze tvuj pojmenovanny prfil ignoruje a tvrdosijne si porad vytvari ten co si sam vytvoril pri svem prvnim spusteni a do toho musis nakopcit tvoje. No tak nevim jestli nekdo chape co jsem vubec ted chtel rict :)
Já to chápu. Uživatel se musí z druhého účtu přihlásit a poprvé spustit Firefox, aby se mu vytvořil profil. Jakmile bude vytvořen, pak teprve jeho vnořený obsah nahradit obsahem profilu původního uživatele. Jde tam o ty názvy adresářů/profilů, které asi nemohou být úplně stejné.

antelao

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 03 Října 2006, 20:01:02 »
Děkuji všem za rady, snad to někomu pomůže, kdyby řešil tento problém. Já už jsem to vyřešil tak, že jsem druhému uživateli prostě nainstaloval rozšíření, motivy a záložky kompletně od začátku - prostě stejně jako u uživatele 1.

jiří

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.