Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: "vhodný" window manager?  (Přečteno 1476 krát)

alfonz19

• Aktivní člen
  • *
"vhodný" window manager?
« kdy: 08 Července 2009, 12:33:02 »
Zdravím,

mohl by mi někdo poradit vhodný okenní manager, podle následujících kritérií?

Pc mám na práci, takže kriterium hlavní je
1. rychlost
obrazovka je vždy malá, takže další požadavky:
2. malinkaté záhlaví oken, pruh úloh apod (v KDE4 jsem nenašel možnost, jak zmenšit pruh úloh, TAK aby se zmenšili i záložky na něm (takže po zmenšení vždy vše přečuhuje)); možnost nastavit jediným kliknutím přítomnost okna na všech plochách, že má být drženo nad ostatními apod. O pruh úloh bych nerad přišel, rád vidím všechny spuštěné úlohy na dané ploše. Možnost jeho schování(na výzvu) bych naopak uvítal (tak jak v kde 3). Užitečné je i speciální nastavení okna (tohle spusť na téhle ploše a maximalizovaně) / znovuspouštění aplikací z minulého bootu.
3. "lidská" konfigurace - je to smutné, ale nemám potenciál (iq ani čas), na to, abych vše konfiguroval v různě roztroušených souborech.
4. všechny kraviny pryč. Nechci žádné efekty, blikátka, zvuky, animace. Minimálně ať existuje možnost vše vypnout.

předem díky za vaše rady.

Bum

• Aktivní člen
  • *
Re: "vhodný" window manager?
« Odpověď #1 kdy: 08 Července 2009, 13:03:36 »
Bol som na poslednom Linuxfeste v Bratislave a mal tam jeden chlapik prednasku o ICEWM myslim, ze by Ti vyhovoval. Bolo to svizne. Konfiguruje sa to v tetovom editore. Osobne som este nemal cas sa stym pohrat. ale planujem to. Skus kuknut tuto. http://linuxfest.sk/prednasky/linuxfest06/

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.