Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak ze dvou Thunderbirdu udělat jeden  (Přečteno 880 krát)

Architegt

• Návštěvník
Jak ze dvou Thunderbirdu udělat jeden
« kdy: 11 Července 2009, 05:42:44 »
Dobrý den. Půjdu rovnou k věci.
Na počítači mam double boot Visty a Linuxu. Na obou systémech mám Mozillu Thunderbird. Jde o to, že oba systémy používám tak +- stejně a maily bych potřeboval mít na obou.
Zkrátka bych chtěl donutit oba klienty, aby se chovali jako jeden, což asi znamená jim určit jednu STEJNOU složku odkud si maily a kontakty, nebo prostě všechno co jde, budou načítat. Abych nemusel na každém systému maily stahovat zvlášť (což se mi stejně nevede protože jak je stáhne jeden tak to nejde stáhnout na druhém).
Nevíte jak toho docílit? Jediné řešení vidím v tom určení jedné složky. Widle mám upravené že můžu číst i zapisovat na linuxácký disky, a linux můj NTFS samozřejmě vidí dobře. Hodilo by se mi kdybych ty maily nahodil na NTFS, protože ten disk je větší.
Díky moc

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Re: Jak ze dvou Thunderbirdu udělat jeden
« Odpověď #1 kdy: 11 Července 2009, 10:43:12 »
Dobrý den. Půjdu rovnou k věci.
Na počítači mam double boot Visty a Linuxu. Na obou systémech mám Mozillu Thunderbird. Jde o to, že oba systémy používám tak +- stejně a maily bych potřeboval mít na obou.
Zkrátka bych chtěl donutit oba klienty, aby se chovali jako jeden, což asi znamená jim určit jednu STEJNOU složku odkud si maily a kontakty, nebo prostě všechno co jde, budou načítat. Abych nemusel na každém systému maily stahovat zvlášť (což se mi stejně nevede protože jak je stáhne jeden tak to nejde stáhnout na druhém).
Nevíte jak toho docílit? Jediné řešení vidím v tom určení jedné složky. Widle mám upravené že můžu číst i zapisovat na linuxácký disky, a linux můj NTFS samozřejmě vidí dobře. Hodilo by se mi kdybych ty maily nahodil na NTFS, protože ten disk je větší.
Díky moc
Přesně tak - fyzicky si nechte stahovat maily do profilu ve Windows a z Ubuntu si na ten adresář dejte jen odkaz z Vašeho domovského adresáře (mám to taky tak - a stejně u Firefoxu). :)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.