Zdravím.
Nahodil jsem Ubuntu 9.04 na Asus F2F a celkově to běhá hladce. Nicméně mám potíže s přehráváním DVD - a to hned se dvěma přehrávači.
Obecně jde o to otevřít DVD z místa na disku. VLC to zpočátku uměl - byl jen problém, že po každé odehrané kapitole se rozhodily nastavené titulky a občas i zvuková stopa - tak se to muselo ručně přehodit na tu správnou. Dobrá, dejme tomu. Ale teď už to neběhá vůbec - poté co mu zadám cestu do složky, kde je filmové DVD (to samé, které předtím fungovalo), tak nic nenačte, zešediví a musím ho sestřelit (tlačítko "Vynutit ukončení"). Zpravidla pak i po sestřelení po něm zbyde spící proces, který se nedá ukončit ani z konzole pomocí "killall vlc".
Co se týče gmplayeru, tak ten je docela fajn, dokud nechci vidět titulky. Ty mi z neznámého důvodu prostě nezobrazuje. Ať se snažím, jak se snažím, všecko marný. Config po mé intervenci vypadá následovně:
kaca@Holy:~$ cat /home/kaca/.mplayer/config
[default]
# Write your default config options here!
subcp="cp1250"
font= /usr/X11R6/lib/fonts/TTF/luxisr.ttf
subfont-text-scale=3
[gnome-mplayer]
slang=Czech,cze,cs,cz,en,pl,hr,de,sk
msglevel=all=5
Co se týče složky, která obsahuje obyč .avi soubor plus nějaké titulky, vlc i gmplayer si automaticky titulky naberou a správně je zobrazují. Stejně bez potíží funguje automatické načtení a přehrávání DVD z mechaniky, co se týče vlc. Gmplayer musím spustit ručně a neumí načíst menu z vloženého DVD (to je zanedbatelný problém).
Věděli byste někdo, co s tím? Pokud potřebujete ještě nějaké výstupy, dejte vědět, co vás přesně zajímá. Za pozornost asi stojí informace, že pro správnou funkci gDesklets jsem doinstaloval phyton2.5 - přestože tam 2.6 už mám od instalace. To by možná mohlo zlobit. Dík moc.