Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Změna driveru z Ati na nvidia  (Přečteno 1934 krát)

Šuohob

• Závislák
Změna driveru z Ati na nvidia
« kdy: 18 Července 2009, 01:45:45 »
Dobrý den, vyměnil jsem grafickou kartu z Ati Radeon 2600 na nVidia 9600. V ubuntu mám nainstalované opensource ovladače na Ati. Potřebuji změnit ovladače z Ati na nVidia, ale nemohu se dostat do grafiky. Gdm se nenačte, místo něho vidím akorát černou obrazovku. Zkusil jsem to řešit tak, že jsem do xorg.conf napsal místo driver: ati, driver : vesa. Po příkazu su bohous a startx byl displej stejně černý. Nakonec jsem šel do recovery módu a vybral volbu xfix (doufám že nekecám). Pak jsem spustil su bohous a startx a furt černá obrazovka. Poradíte mi prosím, jak se z toho dostat? Vyřešilo by to třeba v konzoli (pokud to jde) nainstalovat binárku ovladačů pro 9600?
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Nemec

• Aktivní člen
  • *
Re: Změna driveru z Ati na nvidia
« Odpověď #1 kdy: 18 Července 2009, 07:07:51 »
Nerozumím některým příkazům.
buď píšeš nesmysly nebo nám tu prozrazuješ heslo roota kterého máš aktivovaného.
z nouzového režimu dej obnovit grafiku, potom napiš sudo apt-get instal nvidia-glx-180
bude to chtít tvoje heslo,
nainstaluje se ovladač Nvidie
další příkaz je sudo nvidia-xconfix
zase potom s tvým heslem
zapíše potřebné údaje do xorg
startx nemusíš spoštět jako superuživatel.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 18 Července 2009, 11:01:23 »
Omlouvám se, moje chyba. Když jsem to psal, tak jsem byl celkem rozčilenej, takže to může vypadat, že tu píšu heslo roota, nebo nesmysly. Nepíšu. Roota nemám aktivovaného. Protože jsem pracoval pod recovery módem od začátku, byl jsem root a protože jsem nechtěl pod rootem spouštět grafiku, dal jsem "su bohous" a pak startx. Návod vyzkouším, děkuji za radu :)

fish

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 18 Července 2009, 11:11:27 »
Ovládače pre nvidiu od X.org sa volajú nv Ak máš v xorg.cof veci nad možnosti vesa driveru potom je tma. Premenuj xorg.conf, vytvor prázdny. Po reštarte by mala nabehnúť grafika. Platí pre 9.04. V starších verziách treba spustiť system-config-xxx - xxx je display alebo graphics - nepamätám sa.
Acer Aspire 5738ZG/Intel T4400/ATI MR HD 4650/4GB RAM :: Ubuntu 10.04 64bit/Kbuntu 10.10 64bit/Win7 HP 64bit

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 18 Července 2009, 12:30:36 »
Děkuji, podle návodu od Nemce jsem nainstaloval a nastavil ovladače a grafika perfektně funguje, děkuji :). Řešil jsem to na starším Ubuntu 8.10.

Děkuji, vyřešeno.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.