Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ghost(boot v DOSu) - otisk disku  (Přečteno 2145 krát)

beagelman

• Návštěvník
Ghost(boot v DOSu) - otisk disku
« kdy: 17 Července 2009, 14:41:48 »
Dobrý den, ještě jedno zdravím a děkuji Vám za předešlé rady.
Pouze jsem se chtěl zeptat, zda mohu udělat otisk disku (bootovatelný) softwarem GHOST2003. Samozřejmě mne zajímá Ubuntu. Ve Win to jde, takže předpokládám, že by to mělo jít bez problémů i pro Linux(ub). Přeci provádím veškeré operace v DOSu . Děkuji

člověk

• Aktivní člen
  • *
Re: Ghost(boot v DOSu) - otisk disku
« Odpověď #1 kdy: 18 Července 2009, 11:52:23 »
Ne. Aspoň mě to nikdy nešlo, zrcadlo se sice vytvoří, ale je nepoužitelné. Též mě lákala jednoduchost obnovení systému (časově do 10 minut), ale vždy to na něčem zkrachovalo.

fish

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Července 2009, 12:17:26 »
Podobne ako člověk. Nakoniec som skončil pri live linuxe a tar.gz formáte.
Acer Aspire 5738ZG/Intel T4400/ATI MR HD 4650/4GB RAM :: Ubuntu 10.04 64bit/Kbuntu 10.10 64bit/Win7 HP 64bit

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 20 Července 2009, 00:09:58 »
nepochopil jsem o co presne beagelmanovi jde. pokud o klon partisny ci hdd, doporucuju radeji clonezilla a podobne projekty. clonezilla umi to same co ten dosovy ghost, navic se mi libi moznost startu treba z usb flashky. rychlost ok, stabilita taky, umi jak win filesystemy, tak linuxove(dnes uz i ext4). u nekterych starsich ghostu jsem mival problemy v spojeni s nekterymi procesory. pamatuju, jak jsem kdysi presel na athlona a ghost tvrdosijne padal pri obnove. navic se mi nikdy nepodarilo u dosoveho ghosta zprovoznit moznost zalohy primo na usb-hdd. clonezillu vyuzivam napr i pro testovani os - zkousel sem na netbooku ruzne distribuce a pak dal zpet puvodni system behem par minut...
Kubuntu 20.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.