Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Proftpd přizbůsobení chmodu a uživatelů  (Přečteno 2717 krát)

MyKE

• Návštěvník
Proftpd přizbůsobení chmodu a uživatelů
« kdy: 05 Srpna 2009, 20:08:42 »
Zdravím. Mám Proftpd a v něm pár uživatelů. Vždy když vytvořím složku, musím k ní nastavit práva určitým uživatelům. Pak do složky dám např. joomlu a musím ručně pořád měnit chmod ve všech složkách. A já bych potřeboval, když změním chmod např. celé složky, aby měly i sub-složky stejný chmod a joomla měla přístup zapisovat, vytvářet sama bez mého zasahování. A pak bych potřeboval aby uživatelé měli stejná práva na všechny složky, ale s tou vyjímkou, že se jim definuje určitá složka. Tj. bude uživatel root a bude mít přístup ke všem složkám. A pak další uživatel user, který bude mít stejná práva = kopírovat, vytvářet, měnit chmod, atd..., ale bude mít jen určitou složku. Vysvětlil jsem to na rychlo a snad mi je trochu rozumět. Pokud někdo víte jak na to tak prosím poraďte. Díky.
« Poslední změna: 05 Srpna 2009, 20:10:52 od MyKE »

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
Re: Proftpd přizbůsobení chmodu a uživatelů
« Odpověď #1 kdy: 05 Srpna 2009, 21:56:41 »
pokud použíješ chmod s příznakem -R tak se nastaví práva ve všech složkách až do nejnižší úrovně.

Pokud jde o ProFTPD tak toto řeším virtuálními uživately v MySQL s naprostou spokojeností http://www.abclinuxu.cz/clanky/site/proftpd-mysql-quota-sifrovani
jabber: etnyx@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.