Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozlišení plochy  (Přečteno 1300 krát)

MzCFCLPo

• Návštěvník
Rozlišení plochy
« kdy: 08 Srpna 2009, 16:01:53 »
Zdravím mám tokový malí zádrhel mam monitor s rozlišením 1280 x 1024 x 75hz a používám integrovanou grafickou kartu intel jelikož je dost výkonná.Ten problém je tem že mi udává maximální rozlišení 1152 x 864 ale chtěl bych těch 1280 x 1024 ale nevím jak na to pár navodu z wiki sem zkoušel ale bylo to prd platny tak jestli nahodou někdo neměli ste stejny problem diky za pomoc nebo odpověď. :)

JohnyN

• Host
Re: Rozlišení plochy
« Odpověď #1 kdy: 08 Srpna 2009, 16:50:35 »
Jak se správně ptát

Citace
10. Snažte se uvést co nejvíce relevantních informací (např. druh hardwaru, verzi programu apod.)

Bez modelu GPU sa ďalej nedostaneme.

MzCFCLPo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Srpna 2009, 20:18:57 »
Muj Hardware
Grafická karta : Intel Corporation 82G33/G31 Express Integrated Graphics Controller
Základní deska : Asus IPIBL-PL
Operační sys. : Ubuntu 9.04 64bit

JohnyN

• Host

MzCFCLPo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Srpna 2009, 11:39:17 »
Tak tedy skusil jsem váš návod a zrovna mám smulu po celem navodu jsem zadal příkaz   lspci -nn | grep VGA a zjistil jsem že není žádné zlepšení vyjelo mi tohle [8086:29c2] (rev 02)     No improvement      Mark Howard     No improvement by going back to 2.4. (similar to other 8086:29c2 reports) takže hold budu muset zustat u toho stareho rozlišení nicmeně děkuji za vaši ochotu a rady .

JohnyN

• Host
« Odpověď #5 kdy: 09 Srpna 2009, 11:49:58 »
Ďalšia možnosť je skúsiť ovládače v 9.10, google určite poradí nejaké repozitáre na launchapade. Alebo môžete skúsiť inú distribúciu, napríklad Debian.

MzCFCLPo

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Srpna 2009, 12:05:56 »
Tak koukal jsem ale ovladače jsem nenašel počkám si ale na novou verzi ubuntu je to jen dva měsice už protože s Ubuntu jsem spokojenej a mám s ním níke skušenosti i když ne moc jako vy.To rozlišení není zas tak strašné.Ale přesto mnoho dík za vše.

JohnyN

• Host
« Odpověď #7 kdy: 09 Srpna 2009, 14:18:21 »
Z hľadiska stability systému to bude asi najlepšie, pretože nové ovládače ešte stále nie sú odladené a občas spadne X server alebo zamrzne. Sám mám v laptope grafiku intel X3100/GM965 a ovládače pre 9.04 sú dosť nestabilné, rovnako ako ovládače z Karmicu (9.10), preto používam intel drivery z 8.10 (intrepidu).

Ubuntu je ale v opravovaní bugov dosť na nič distro.. dosť sa priživuje na debiane, z ktorého pochádza väčšina balíkov a bugfixov, takže možno by vám mohol vyhovovať debian, aj keď obsahuje staršie ale o to stabilnejšie verzie SW.

Nie je za čo  ;)
Veľa úspechov s GNU/Linuxom

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.