Dva roky úspěšně používám Ubuntu Hardy Heron v kombinaci s Firefoxem.
Nyní mám problém jak řemen, nevím co s tím, tak doufám, že mne zde někdo znalý poradí.
Vím, že Linux a viry k sobě nepatří, ale ten kolaps je podobný jako u Woken.
Upozorňuji, že nejsem žádný linuxácký profík, vyhovuje mne jeho filozofie a teprve pomalu se do něho dostávám
Po zapnutí Ubuntu vyskočí na obrazovce hláška: V PANELU DOŠLO K PROBLÉMU "OAFIID TOMBOY APPLET". CHCETE TENTO APPLET ODSTRANIT ZE SVÉHO NASTAVENÍ. A k tomu možnosti NEODSTRANIT a SMAZAT.
Chci dodat, že ať se provede cokoli z těchto možností, problémy popsané dále to neovlivní.
PROBÉMY S VLASTNÍM UBUNTU: Problém s vlastním systémem je jeden- Ubuntu nelze vypnout. Po zadání Ukončit zmizí lišta s nástroji a zůstane pouze samotná plocha a dále se nic neděje a noťas je potřeba natvrdo vypnout. Zkoušel jsem spustit systém i ve starších verzích a problém trvá stejně jako ten následující ve Firefoxu.
PROBLÉMY S FIREFOXEM: Zde je těch problémů mnohem víc. Pro mne nejpodstanější je ten, že nejdou vyplňovat žádné formuláře, pardon jdou, ale např. po vyplnění přístupu do emailu či hledání v Google nic nefunguje. Dále se nelze vracet o stránky zpět. Zmizely záložky (v linuxu nevím kde je hledat), není možné stáhnout aktualizaci přímo s firefoxového prostředí(zde si nejsem jist zda to v Linuxu přímo jde). Prostě vše je v řiti.
Je pravda, že mám v poslední době problém s vlastním internetovým připojením, neb mi brání jedna nově vyrostlá větev mezi vysílačem a přijímačem a spousta věcí se mi nepodařila dotáhnout do konce, ale nevím zda by to tím mohlo být. Nejsem, žádný Linuxový mistr a nyní nemám moc času se v tom šťourat, takže proto prosím, zda někdo neví co stím vším udělat.
V životě jsem nedělal reinstal Ubuntu, pokud to bude nutné, musím si vyzálohovat dokumenty? Jak na to?
Děkuji- THX