Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastaveni stejnych prav vice uzivatelum  (Přečteno 1563 krát)

Joke

• Návštěvník
Nastaveni stejnych prav vice uzivatelum
« kdy: 15 Srpna 2009, 14:54:26 »
Zdravim, vytvoril jsem noveho uzivatele, ale ten nema pristup k zadnym diskovym oddilum, nefunguje mu sudo ("Nize lezici autentizacni mechanismus (sudo) nepovoluje spusteni tohoto programu" ) a ja bych chtel, aby mel povoleno vse, co ma prvni uzivatel. Vim, ze pristupova prava se tu resi trikrat denne, ale ja jsem proste nenalezl odpoved tak se omlouvam pokud jsem pouze slepy, ale uz nevim co stim

picard

• Stálý člen
  • **
Re: Nastaveni stejnych prav vice uzivatelum
« Odpověď #1 kdy: 15 Srpna 2009, 14:56:54 »
Přečtěte si tohle: http://wiki.ubuntu.cz/FAQ/U%C5%BEivatel%C3%A9%20a%20skupiny, tam píší o Vašem problému

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2009, 16:21:24 »
Zkoušel jste to? Myslím provést v "recovery mode" příkaz:

Kód: [Vybrat]
adduser user_name admin

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2009, 16:23:35 »
Ked vytvaras noveho uzivatela system-sprava-pouzivatelia a skupiny musis ist na kartu pouzivatelske prava a zafajknut spravovat system. Myslim ze to by malo stacit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Joke

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Srpna 2009, 16:42:41 »
on je trochu problem v tom, ze system jako takovy neni tak funkcni jak by mel. Recovery mod pouzit nemohu, nebot mam zavadec LILO (GRUB jsem se tam pokousel dat 2 dny, neuspesne) a pri pokusu o zpristupneni systemovych nastaveni z grafickeho prostredi (tzn pres tlacitko "odemknout" skonci neocekavatelnou chybou)

Joke

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Srpna 2009, 11:44:26 »
A nebo na to jit od lesa. Jak vytvorim profil uzivatele, ktery ma stejna prava jako ten, ze ktereho ho vytvarim?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 16 Srpna 2009, 13:11:36 »
Máte to nějaké rozvrtané. Jak přesně jste to instaloval? Kontroloval jste CD, zda je v pořádku napálené? Jakou verzi jste nainstaloval? Jakým způsobem?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Joke

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Srpna 2009, 14:07:03 »
Tedy rozvrtane to rozhodne je, o tom neni pochyb, nicmene si myslim, ze nebyla jina cesta - viz http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,24761.msg183729.html#msg183729 . Pricina problemu mi neni zcela jasna, osobne z toho podezrivam nekompatibiltu hardwaru. Jedna se o verzi 8.04 Prozatim se vse popisovane ve zminenem vlakne podarilo vyresit, nebo spis obejit, ted uz zbyva jen ten druhy user

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 16 Srpna 2009, 14:41:38 »
Můžete uvést zběžně HW konfiguraci? Nevím důvod proč by neměl fungovat Grub.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.