Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skype a přednastavení audia pro více uživatelů  (Přečteno 1359 krát)

bmind

• Návštěvník
Skype a přednastavení audia pro více uživatelů
« kdy: 17 Srpna 2009, 20:27:17 »
Zdravím, mám provoz kam mi chodí více uživatelů na více kompů a je neúnosný každýmu ručně nastavovat skype (na default device se mi to nepodařilo rozchodit) není na to nějakej postup?

Ubuntu 9.04
Skype 2.0.0.72

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
Re: Skype a přednastavení audia pro více uživatelů
« Odpověď #1 kdy: 18 Srpna 2009, 15:24:35 »
Pokud se jedna o stejne stroje, pro si rovnou nevytvorit vlastni distribuci treba pomoci nastroje remastersys
Tedy : nainstalovat , nakonfigurovat a vypiplat si buntu na jednom stroji , vytvorit si bootovaci CD/DVD s timto systemem a pak uz jen nainstalovat na ostatni. Funguje dobre v pripade identickych pocitacu - po HW strance.
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 19 Srpna 2009, 05:29:42 »
nepoužívám, ale hledal bych nějaký config.xml, nebo ~/.skype* konfigurák, prohlédl jej a částečně nebo celý (dle obsahu) nakopíroval i ostatním uživatelům.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

bmind

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Srpna 2009, 20:16:46 »
To bych musel nakopírovat každýmu člověkovi hned po tom co se přihlásí do skypu měnit skype profil. 

Mám jednoho uživatele "USER" na kterýho se mi hlásí N lidí. Ti volně přicházejí a odcházejí a někteří se i přihlašují do skype.
Každýmu přihlášenýmu do skype to vytvoří /home/USER/.skype/skypeusername ve kterým je veškerá konfigurace (včetně nastavení audia).
Předpokládám, že někde najdu postup na vytvoření něčeho jako /etc/skype.conf ;) (což teď neexistuje) odkud si ti jednotliví uživatelé skypu přeberou to nastavení, který jim chci vnutit (vlastně jen audio) a pak si to už dál poladí podle svýho, což už je mi pak jedno. 

Nebo druhá cesta, nastavit systém, tak aby výchozí audio zařízení bylo to co předpokládá skype. Ale vhodnou kombinaci jsem zatím nenašel.

JohnyN

• Host
« Odpověď #4 kdy: 21 Srpna 2009, 11:08:16 »
To bych musel nakopírovat každýmu člověkovi hned po tom co se přihlásí do skypu měnit skype profil. 

Mám jednoho uživatele "USER" na kterýho se mi hlásí N lidí. Ti volně přicházejí a odcházejí a někteří se i přihlašují do skype.
Každýmu přihlášenýmu do skype to vytvoří /home/USER/.skype/skypeusername ve kterým je veškerá konfigurace (včetně nastavení audia).
Předpokládám, že někde najdu postup na vytvoření něčeho jako /etc/skype.conf ;) (což teď neexistuje) odkud si ti jednotliví uživatelé skypu přeberou to nastavení, který jim chci vnutit (vlastně jen audio) a pak si to už dál poladí podle svýho, což už je mi pak jedno. 

Nebo druhá cesta, nastavit systém, tak aby výchozí audio zařízení bylo to co předpokládá skype. Ale vhodnou kombinaci jsem zatím nenašel.

Myslim, ze nejaky zakl. konfigurak typu /etc/skype.conf neexistuje, pretoze skype je uzavrety SW a najma stary, takze to asi nebude mozne. Ale odporucam sa skusit obratit na forum linuxoveho Skypu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.