Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: netflow  (Přečteno 6672 krát)

jany

• Aktivní člen
  • *
netflow
« kdy: 05 Srpna 2009, 09:42:36 »
Pouzivam router mikrotik, tam som si nastavil traffic flow, ktory mi posiela statistiku na server, tam sa to uklada do suborov
Na ubuntu mam nainstalovany flow-tools a nastaveny flow-capture.conf
Kód: [Vybrat]
-w /var/flow/ -n 275 0/192.168.1.1/12000 problem je v tom, ze sa to uklada do suborov, ktore neviem precitat v txt editore.
Na mikrotik fore mi poradili, ze to musim exportovat bud do textovej podoby, mysql atd .... ale netusim ako
Pisu len heslovite napr. man flow-export hladal som subor v ktorom by to mohlo byt, ale nepodarilo sa mi to najst a ani neviem celkom dobre citat man (asi sa to musim naucit).
Poradi mi prosim niekto ?
Server --> ubuntu server 14.04 LTS
Desktop --> Linux Mint 17
NTB --> Linux Mint 17

kaktus_x

• Návštěvník
Re: netflow
« Odpověď #1 kdy: 01 Září 2009, 15:56:48 »
Pouzivam router mikrotik, tam som si nastavil traffic flow, ktory mi posiela statistiku na server, tam sa to uklada do suborov
Na ubuntu mam nainstalovany flow-tools a nastaveny flow-capture.conf
-w /var/flow/ -n 275 0/192.168.1.1/12000 problem je v tom, ze sa to uklada do suborov, ktore neviem precitat v txt editore.
Na mikrotik fore mi poradili, ze to musim exportovat bud do textovej podoby, mysql atd .... ale netusim ako
Pisu len heslovite napr. man flow-export hladal som subor v ktorom by to mohlo byt, ale nepodarilo sa mi to najst a ani neviem celkom dobre citat man (asi sa to musim naucit).
Poradi mi prosim niekto ?

na ten soubour co ti to vygeneruje pouzij
flow-print -f 5 < /cesta k souboru/soubor >> /cesta ulozeni/soubor.txt

jany

• Aktivní člen
  • *
Re: netflow
« Odpověď #2 kdy: 02 Září 2009, 17:55:05 »

na ten soubour co ti to vygeneruje pouzij
flow-print -f 5 < /cesta k souboru/soubor >> /cesta ulozeni/soubor.txt

Dik, uz mi to funguje, ale chcel by som to trocha zautomatizovat, ale nemam paru, ze jak !

konvertujem to cez prikaz ako si spominal
flow-print -f5 < /var/flow/2009/2009-08/2009-08-26/ft-v05.2009-08-26.000001+0200 >> /home/jany/stat1.phpZa jeden den je takychto suborov cca 280, potrebujem nejaky skript, ktory skonvertuje vsetky subry, raz za 2-3 dni a niekde ich ulozi.
Ako by ten skript mal vyzerat ?
Server --> ubuntu server 14.04 LTS
Desktop --> Linux Mint 17
NTB --> Linux Mint 17

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.