Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jakekoliv video ve Fullscreen - malý obraz [vyřešeno]  (Přečteno 2497 krát)

funk

• Aktivní člen
  • *
Jakekoliv video ve Fullscreen - malý obraz [vyřešeno]
« kdy: 09 Září 2009, 05:44:47 »
Ahoj,

u tchana jsem nainstaloval Mint a jediny problem je to, ze kdyz pustim video ve fullscreenu treba ve vlc, ale plati to pro totem, mplayer atd., tak je obraz maly. Nebo-li cerna obrazovka a uprostred video o velikosti, rekneme 320x... Nevim uplne presne od ceho se odpichnout, ale logicky mi prijde, ze to v nastaveni prehravace nebude. Co je na tom ale nejdivnejsi, tak ze mi to jednou ze tri zkousek nedelalo a fullscreen sel normalne.

Nemate s tim nekdo zkusenost?

P.
« Poslední změna: 16 Září 2009, 09:52:35 od funk »

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: Jakekoliv video ve Fullscreen - malý obraz
« Odpověď #1 kdy: 09 Září 2009, 08:23:02 »
Nastavit v přehrávači video.

Například pro VLC:
Nastavení > Nastavení > Video > Output modules
Já tam mám X11 a hraje mi to ok.

V SMPlaeru mám Xv, hraje ok.
V MPlayeru Xv, hraje ok.
« Poslední změna: 09 Září 2009, 08:52:42 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 09 Září 2009, 08:37:04 »
Jj. Toto robi ked je nastavene X11, staci dat vseobecny Xv alebo podla tvojej gr. karty.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 09 Září 2009, 10:25:04 »
Aha, tak to zkusim. Dekuji. Je tam tusim nastaveno Vychozi. Dam vedet, jak to dopadlo. P.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #4 kdy: 09 Září 2009, 10:30:56 »
Někde se dá nastavit i to výchozí pro systém na Vx.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 09 Září 2009, 18:36:54 »
Pro totem (gstreamer) stisknout alt+f2 zadat
Kód: [Vybrat]
gstreamer-properties
a nastavit.

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 10 Září 2009, 21:13:29 »
Ac jsem si byl temer jist, ze to podle techto navodu musi klapnout, tak se mi nedari. Nastavil jsem Xv a je to furt male. To jsem blazen. Zkousel jsem i gstreamer-properties s tim samym vysledkem. Zkousel jsem ruzne varianty i s X11 a to bylo pres celou obrazovku, ale zase se to desne kousalo. Je to starsi notebook, mohl jsem blbec aspon zjistit graf. kartu. To ale pripadne zase snad zitra. Rozhodne na nem nejdou 3D efekty. P.

NoWin

• Host
« Odpověď #7 kdy: 11 Září 2009, 09:36:34 »
Jakou máš grafiku a jakej ovladač k ní používáš?

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 11 Září 2009, 10:46:59 »
No prave, to budu muset vecer zjistit. Je to nejaky stary Umax. Kdyz jsem ale vcera koukal do ovladacu, tak se nepouzival zadny nesvobodny. Vubec hardwareu nerozumim, takze to co jsem tam videl v nekterych moznostech SiS /nejstem si uplne jist timto nazvem. Ale, ze by to jezdilo na shimano se mi nechce verit :0)/, byla asi zvukovka. P.

Belly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 11 Září 2009, 11:41:15 »
Mě pomohlo nainstalování aktualizací + přidání PPA mplayeru a smplayeru. Od tý doby žádnej problém.
Kód: [Vybrat]
deb http://ppa.launchpad.net/rvm/smplayer/ubuntu/ jaunty main
deb http://ppa.launchpad.net/rvm/mplayer/ubuntu/ jaunty mai

Na import GPG klíčů doporučuji http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1056099
Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 11 Září 2009, 11:48:03 »
Aha, tak to taky zkusim. Sice mplayer nerad pouzivam, ale SMPlayer je tusim i v cestine, takze by to tchanovi nemuselo vadit.

Ty GPG klice vypadaji zajimave! P.

funk

• Aktivní člen
  • *
Re: Jakekoliv video ve Fullscreen - malý obraz [vyřešeno]
« Odpověď #11 kdy: 14 Září 2009, 06:46:25 »
Ho ho, proc jsou cesty k vyreseni problemu tak spletite... Ach jo, tchan mi tvrdil, ze kdyz se vcera odpoledne dival na ivysilani, tak ze to bylo normalne velky. Vecer, kdyz jsem byl k nemu pripojen pres VNC a Skypem jsme spolu mluvili, tak zase vsechno male, vcetne aktualizovaneho smplayeru a mplayeru. Nastesti ho napadla spasna myslenka, ze bychom mohli vypnout ten Skype a skutecne. On /resp. asi pulseaudio/ vytezoval 80 procent CPU a zrejme z toho duvodu byl ten obraz maly, protoze po vypnuti slo skutecne vsechno ve Fullscreenu dobre. Mimochodem zkousel jsem SMPlayer i doma a zdalo se mi to fajn, dokonce jsem si dal vzhled GTK a ikony Gnome a mod Mini a vypada to stejne jako Totem. Takze ho asi budu pouzivat, diky kazdopadne za tipy a za vase rady. P.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.